De belofte van de nieuwe premier van Thailand: wij maken geen Shinawatra uitglijers meer

PATTAYA:- Nu ben ik nogal goedgelovig van natuur, zeker na de belofte van de  premier van Thailand, Paetongtarn Shinawatra, die vertelde alle mogelijk politieke rampen te vermijden die haar vader en tante achtervolgden, dus geef ik haar het voordeel van de twijfel.

 De 37-jarige Thaise premier sprak gisteren voor het eerst de media toe na haar koninklijke goedkeuring en deed een gedurfde belofte om het lot van haar vader Thaksin en tante Yingluck Shinawatra te ontwijken.

De in de VS geboren Thaise politicus maakte bekend dat ze de tegenslagen van haar vader en tante graag wil vermijden na een traditionele ceremonie ter gelegenheid van haar officiële benoeming.

Mijn focus ligt nu op het uitblinken in mijn rol en het overstijgen van deze zorgen.”

Paetongtarn, de derde Shinawatra die het roer van Thailand overneemt, staat voor een enorme uitdaging. Haar voorgangers, Thaksin en Yingluck, werden beiden geconfronteerd met dramatische afzettingen door militaire staatsgrepen: Thaksin op 19 september 2006 en Yingluck op 22 mei 2014. Ze waren ook verwikkeld in corruptieschandalen, waarbij Thaksin een straf uitzat voordat zijn straf werd ingekort dankzij koninklijke gratie, en Yingluck het land ontvluchtte nadat zij was veroordeeld tot vijf jaar voor corruptie.

Ondanks de schaduw van het tumultueuze verleden van haar familie, is Khun Paetongtarn klaar om een ​​nieuwe koers uit te zetten. Tijdens haar persconferentie legde ze haar agenda uit: het voortzetten van het economische beleid van haar voorganger, Srettha Thavisin, het aanpakken van illegale drugs, het verbeteren van de gezondheidszorg en het stimuleren van genderdiversiteit. Ze verzekerde ook dat het controversiële digitale portemonneebeleid zou blijven bestaan, zij het met een belofte voor meer fiscale voorzichtigheid.

Met de erfenis van haar familie die groot dreigt te worden, zal Paetongtarns belofte om de cyclus van politieke onrust te doorbreken een van de meest gelezen story’s in de Thaise politiek worden.

Paetongtarn verduidelijkte ook dat ze geen plannen heeft om haar vader te benoemen voor een overheidsfunctie, maar dat ze zijn advies zou inwinnen. Ze sprak haar zorgen uit over het feit dat ze onder de invloed van haar vader zou staan ​​en beweerde dat zowel zij als andere Shinawatra-familieleden hun eigen mening hebben.

Ze benadrukte WEL het belang van de visie van haar vader.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!