Hyundai start in Thailand de productie van elektrische voertuigen

BANGKOK:- De Zuid-Koreaanse autogroep Hyundai Motor kondigt een grote investering aan in de productie van elektrische voertuigen in Thailand. Er zal naar verwachting een miljard baht in de productie van het elektrische voertuigmodel Ioniq vloeien, nadat de Thaise investeringsraad, het BOI, groen licht heeft gegeven voor investeringssteun.

De productie, die zal worden gerealiseerd in nauwe samenwerking met al lang bestaande partner Thonburi Automotive Assembly, zal naar verwachting begin 2026 van start gaan. De nieuwe productiefaciliteit van Hyundai Mobility Manufacturing (Thailand) Co., Ltd. zal zowel elektrische voertuigen als de bijbehorende batterijen produceren.

Jae Gyou Chung, CEO van Hyundai Mobility Manufacturing (Thailand), benadrukte het strategische belang van Thailand voor de uitbreidingsplannen van Hyundai in de ASEAN-regio. “Met de EV3.5-beleidsmaatregelen heeft de Thaise overheid ideale omstandigheden gecreëerd voor ons project. “We zijn klaar om hier met de productie te beginnen en begin 2026 zullen de eerste Ioniq-modellen van de lopende band rollen”, aldus Chung.

De assemblagefabriek van Thonburi Automotive Assembly Co Ltd, bekend van de assemblage van Mercedes-Benz-voertuigen in Samut Prakan, zal naar verwachting de assemblage overnemen. Bijna 16 jaar geleden werkte Hyundai samen met deze partner om het Sonata-model te assembleren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Hyundai start in Thailand de productie van elektrische voertuigen”

  1. Toyota trekt zich steeds meer terug ven de EV. Gezien de infrastructuur hier in Thailand verwacht ik niet dat EV hoge ogen gaat gooien
    behalve misschien voor auto’s die de stad nooit uitkomen
    Ik blijf in ieder geval nog lekker met mijn diesel rijden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!