Dodelijke fout met toiletreiniger eist 3 levens in Oost-Thailand 

CHONBURI:- Een Thaise scheikundedocent waarschuwde dat het combineren van natriumhydroxide met toiletreinigingsvloeistof dodelijke dampen kan opleveren, dit nadat een gruwelijk ongeval een bejaarde moeder en haar twee dochters dood werden aangetroffen in een badkamer.

Afgelopen maandag werd de 60-jarige Khun Ananya (achternaam niet vermeld), plv. rechercheur op,het politiebureau van Chonburi, bewusteloos aangetroffen in hun woning in Chonburi.

Haar dochters, Jitpisut, 34, en Pannikar, 25, werden ook bewusteloos naast haar aangetroffen. Alle drie werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen niets anders konden doen dan deze mensen dood verklaren.

Toen ze werden gevonden, kwam er schuim uit hun monden en waren hun lippen en nagels rood geworden.

Uit een eerste onderzoek bleek dat ze bijtende soda door het toilet hadden gegoten en er werd een fles ontstoppingsvloeistof in de buurt gevonden. Op de fles stond een duidelijke waarschuwing dat de oplossing niet samen met natriumhydroxide gebruikt mocht worden, waarvan ook een plastic zak op de plek werd gevonden.

Khun Weerachai Phutdhawong, een scheikundedocent aan de Kasetsart-universiteit die bekendstaat om zijn wetenschappelijke verklaringen voor mysterieuze incidenten, zei in een Facebook-bericht dat de sterfgevallen mogelijk veroorzaakt zijn door het gas dat vrijkomt wanneer natronloog wordt gemengd met toiletreinigingsvloeistof.

Hij zei dat de natriumhydroxide reageert met de belangrijkste chemische stof in de toiletreinigingsvloeistof, wat resulteert in een zeer sterk ruikend gas dat de neus en het ademhalingssysteem kan irriteren. Het inademen van het gas kan ervoor zorgen dat de persoon flauwvalt en zelfs sterft als er geen ventilatie is, zo legde Weerachai uit.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!