Pattaya rolt de rode loper uit: op weg naar een UNESCO nominatie

PATTAYA:- Deze kustplaats  bereidt zich voor op het organiseren van het Pattaya Film Festival 2024 in een poging een nominatie te krijgen als de meest creatieve film-stad van Thailand. Met het festival wil Pattaya het toerisme stimuleren door middel van filmgerelateerde activiteiten en Pattaya positioneren als een centraal knooppunt in de filmindustrie als onderdeel van het ontwikkelingsplan voor 2023-2030.

Er werd onlangs een persconferentie gehouden om het festival aan te kondigen, met Poramet Ngampichet, burgemeester van Pattaya en een tal van afgevaardigden uit gerelateerde organisaties.

De sprekers benadrukten de gereedheid van Pattaya als een gerenommeerde internationale toeristische bestemming met diverse bronnen, waardoor het een ideale kandidaat is om DE creatieve film-stad van Thailand op de UNESCO lijst te worden. 

Burgemeester Poramet benadrukte de robuuste infrastructuur, faciliteiten en locatie van de stad, die zowel lokale als internationale filmcrews kan huisvesten.

“Dit aankomende Pattaya Film Festival wordt de tweede editie en we zijn van plan er een jaarlijks evenement van te maken. Ons doel is om Pattaya te pushen om creatieve film-stad van Thailand van  te worden. Bovendien erkennen we het belang van het ondersteunen van jongeren om hun creatieve vaardigheden te verbeteren en hun talenten te ontwikkelen. Het festival zal ook helpen bij het promoten van Pattaya als een bekende toeristische bestemming.”

Khun Nitiwat Cholvanichsiri, een gerenommeerd regisseur van films, drama’s en populaire series, deelde ook zijn perspectief op Pattaya’s potentieel als een perfecte filmlocatie. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat Pattaya ongetwijfeld zijn doel zou bereiken om een ​​UNESCO Creative City of Film te worden.

Het Pattaya Film Festival 2024 staat gepland van 21 tot en met 25 augustus. Het festival zal een verscheidenheid aan activiteiten bevatten, waaronder vertoningen van hoogwaardige films van over de hele wereld in bioscopen, openluchtfilmvertoningen, een wedstrijd voor de beste film, filmgerelateerde seminars, masterclasses en een documentaire pitch-evenement gericht op het ondersteunen van Thaise documentairemakers.

Daarnaast zal de Film Trip-activiteit festivalgasten meenemen op rondleidingen langs filmlocaties in Pattaya. De officiële openingsceremonie staat gepland voor 21 augustus.

Voor meer details over de activiteiten van het festival kunnen geïnteresseerden de updates volgen op de Facebook-pagina: Pattaya filmfestival of misschien wel beter: het toonaangevende nieuws van uw nieuwsbeer te volgen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!