Duitse man in Noordoost-Thailand met een “overstay” van 7.368 dagen bij zijn lurven gegrepen

NAKHON RATCHASIMA:- De autoriteiten in de provincie Nakhon Ratchasima hebben een Duitse man wegens een zgn. visum overschrijding aangehouden. De man, wiens identiteit om redenen van gegevensbescherming niet werd bekendgemaakt, zou al meer dan twintig jaar zonder geldig visum in Thailand hebben gewoond en zich daar geen zorgen over hebben gemaakt.

De 72-jarige man leeft met zijn vrouw van Thaise afkomst en twee kinderen in afzondering op een kleine varkensboerderij, waar in de loop der jaren enkele kippen en drie koeien bij zijn gekomen. 

Sinds zijn aankomst twintig jaar geleden heeft hij zijn verblijfsvergunning nooit verlengd. Kort na zijn aankomst ontmoette hij zijn vrouw en het paar trouwde tijdens een boeddhistische ceremonie. Samen bouwden ze hun boerderij, die hen genoeg oplevert om in hun levensonderhoud te voorzien.

De man heeft nooit enige moeite gedaan om zijn visum te verlengen of de verplichte 90 dagen aangifte van zijn verblijfsadres te doen. Zijn illegale levensomstandigheden raakten in de loop der jaren in de vergetelheid.

Buren omschreven hem als een opmerkelijk geïntegreerde en behulpzame burger. ​“Hij heeft veel voor ons dorp gedaan”, zo meldde een buurman aan de pers en politie.

De autoriteiten ontdekten het verlopen paspoort van de man, maar besloten hem aanvankelijk niet te arresteren omdat er geen ontsnappingsgevaar bestond. Ze zijn van plan om samen met de immigratieautoriteiten de zaak verder op te helderen.

De lokale pers zal de zaak nauwlettend blijven volgen en erover berichten. Het valt nog te bezien met welke gevolgen hij geconfronteerd kan worden als zijn nalaten dit te doen in strijd is met de Thaise immigratiewetten.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

3 gedachten aan “Duitse man in Noordoost-Thailand met een “overstay” van 7.368 dagen bij zijn lurven gegrepen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!