Dorpelingen in de provincie Chonburi protesteren tegen wanpraktijken in plastic-fabriek

CHONBURI:- Meer dan 100 dorpelingen kwamen uit het tambon Nong Hiang en Nongprue in Chonburi bijeen om te protesteren tegen een plasticfabriek, waarbij ze aanhoudende problemen met stank en watervervuiling aankaartte. De dorpelingen beweren dat deze problemen al vele jaren aanhouden, ondanks eerdere protesten en inspecties.

Tijdens een eerder protest op 24 juli voerden ambtenaren van het provinciaal industriekantoor Chonburi, het districtshoofd van Phanat Nikhom en de administratieve organisatie van het tambon Nong Hiang een inspectie uit.

Ze concludeerden dat de fabriek tijdelijk gesloten moest worden voor renovaties om deze milieuproblemen aan te pakken. Desondanks zette de fabriek haar activiteiten voort, wat de dorpelingen ertoe aanzette om opnieuw actie te ondernemen.

Tijdens het recente protest uitten dorpelingen hun ongenoegen over de aanhoudende uitstoot van de fabriek. Met borden en hun grieven verzamelden ze zich voor de fabriek en eisten ze onmiddellijke actie.

Ambtenaren die ter plaatse aanwezig waren, informeerden de dorpelingen dat de fabriek twee weken extra had gevraagd om de problemen op te lossen.

“Dit is onacceptabel… we hebben hier al te lang mee te maken. We hebben echte oplossingen nodig, geen verdere vertragingen,” zei een dorpeling.

De frustratie van de dorpelingen was duidelijk zichtbaar toen ze de reactie van de ambtenaren uitjouwden. Ze beloofden door te gaan met hun protesten en dreigden hun acties te escaleren door zich te verzamelen voor gemeentehuis van Chonburi als de problemen niet adequaat werden aangepakt.

De fabriek heeft geen openbare verklaring afgegeven en de naam ervan wordt om juridische redenen geheim gehouden door lokale ambtenaren. De dorpelingen blijven onmiddellijke en effectieve maatregelen eisen om de vieze geuren en afvalwateremissies op te lossen die hun leven al jaren verstoren, zo stond in een Thaise krant te lezen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!