Een Italiaans-Thai ontwikkelingsbedrijf wint de inschrijving voor de bouw van tweede landingsbaan op vliegveld U-Tapao in Oost-Thailand 

RAYONG:- Het Thaise bouwbedrijf “Italian-Thai Development”, afgekort het ITD, heeft het contract gekregen voor de bouw van een tweede landingsbaan op de internationale luchthaven U-Tapao Rayong-Pattaya. Met een bod van 13,2 miljard baht versloeg ITD vijf andere gekwalificeerde concurrenten en diende het hoogste bod in.

De Koninklijke Thaise luchtmacht, de luchthavenexploitant en die toezicht houdt op de aanbesteding, had oorspronkelijk 15,2 miljard baht voor het project begroot. Een RTN-bron legde uit dat het project een belangrijke rol speelt in het gigantische megaproject van 260 miljard baht om de internationale luchthaven U-Tapao en de luchtvaart hub van Oost-Thailand te ontwikkelen. 

Dit initiatief, een publiek-private samenwerking, heeft tot doel het gebied rond Pattaya en Rayong te ontwikkelen tot een centraal knooppunt voor zaken en logistiek aan de oostkust van Thailand.

Het project omvat niet alleen de aanleg van de landingsbaan, maar ook de aanleg van taxibanen en andere aanverwante voorzieningen. Infrastructurele maatregelen zoals een elektriciteitsnet, waterkoelingssystemen, een zonne-energiecentrale van 15 megawatt en leidingwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties maken ook deel uit van het totale project.

De minister van handel en vice-premier, Khun Phumtham Wechayachai benadrukte dat de regering 16,21 miljard baht heeft toegewezen aan de RTN om met de bouw te beginnen en aannemers aan te stellen voor de talrijke projecten. De officiële bekendmaking van het aanbestedingsresultaat en de ondertekening van het contract met ITD staan ​​de komende weken gepland.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!