UPDATE | Japanse man in Thailand gearresteerd voor poging tot oplichting van moeder van overleden vriend in Bangkok

BANGKOK:- De landgenoot van een overleden Japanse man werd in zijn woning in de wijk Ram-Indra in Bangkok gearresteerd omdat hij naar verluidt e-mails had gestuurd waarin hij de moeder van zijn overleden vriend vroeg om geld over te maken.

De politie zei dat de Japanse verdachte, geïdentificeerd als “Mr B”, schuldig had gepleit en bekend had e-mails te hebben gestuurd naar de moeder van zijn vriend waarin hij om geld vroeg, en ook de creditcard van zijn vriend had gebruikt. 

De politie zei dat hij had bekend dat hij wist van de dood van zijn vriend, maar ontkende in eerste instantie dat hij de familie van de overledene om geld gevraagd had. 

De politie begon de zaak te onderzoeken nadat de moeder van de overledene afgelopen maandag een klacht had ingediend bij het politiebureau van Khlong Tan, waarin ze zei dat haar zoon, Takahiro Nishi, 39, al bijna vier jaar vermist was in Thailand.

“De zoon Nishi stierf op 8 juni 2023 in het Sansai-ziekenhuis in Chiang Mai”, aldus General Noppasin Poolsawat, plv. hoofdcommissaris bij de politie Bangkok.

“Er is geen spoor van enige aanval op de overledene en de arts had geconcludeerd dat hij was overleden aan een longinfectie”, zei hij, eraan toevoegend dat het lichaam werd bewaard in het Maharaj Nakorn Chiang Mai Hospital.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Eén gedachte over “UPDATE | Japanse man in Thailand gearresteerd voor poging tot oplichting van moeder van overleden vriend in Bangkok”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!