Tesla stopt met het plannen van een fabriek in Thailand

RAYONG:- De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen Tesla heeft officieel zijn ambities opgegeven om een ​​nieuw productiecentrum in Thailand te bouwen. Dit werd bevestigd door een overheidsbron. In plaats van de oorspronkelijk geplande productiefabriek voor elektrische voertuigen zal het bedrijf zich nu concentreren op het uitbreiden van de infrastructuur van zijn laadstations in het land.

Het besluit volgt op het ontslag van een gespecialiseerd team van Tesla-managers die tussen november en december Thailand bezochten om de haalbaarheid van het project te beoordelen. “De discussies beperken zich momenteel tot laadstations, terwijl plannen voor een fabriek niet alleen in Thailand maar ook wereldwijd zijn opgeschort”, aldus de bron.

Premier Srettha Thavisin had in november vorig jaar de hoop gewekt toen hij Thailand beschreef als een toekomstig knooppunt voor de productie van Tesla’s elektrische voertuigen. Deze aankondiging kwam na verschillende ontmoetingen op hoog niveau met leidinggevenden van Tesla in de VS en Thailand. Bijzonder symbolisch was Srettha’s bezoek aan de Tesla-fabriek in Fremont, Californië, waar hij in november vorig jaar aanwezig was tijdens de 30e APEC Summit of Business Leaders.

De toenmalige plannen, die een investering van ruim 5 miljard dollar met zich meebrachten en drie potentiële locaties in Thailand betroffen, zijn nu echter geschrapt. De afwijzing van investeringen maakt deel uit van Tesla’s grotere onwil om nieuwe projecten in Azië na te streven. Dit wordt ook onderstreept door het recente besluit om een ​​geplande gigafabriek in Mexico uit te stellen tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarin kandidaat Donald Trump hoge tarieven aankondigde op in Mexico geproduceerde voertuigen.

Tesla, dat eerder zijn economische zorgen heeft geuit, wordt nu gedwongen zijn uitbreidingsplannen opnieuw te evalueren. De onzekerheid in de wereldeconomie en politieke risico’s lijken een cruciale rol te spelen in de besluitvorming van het bedrijf. Dit benadrukt de noodzaak van snelle en effectieve beleidsaanpassingen om dergelijke mondiale investeringen veilig te stellen, zo maakte de vice-voorzitter van Tesla in een recente verklaring bekend.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

2 gedachten aan “Tesla stopt met het plannen van een fabriek in Thailand”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!