Zware regenval en overstromingen treffen morgen 31 provincies in Thailand

PATTAYA:- Het Thais Meteorologisch instituut(TMD) heeft een weersvoorspelling voor morgen uitgegeven, waarin wordt gewaarschuwd dat er zware regenval zal plaatsvinden in 31 provincies, waarbij twee regio’s naar verwachting bijzonder getroffen zullen worden. 

De voorspelling voorspelt dat 70% van de gebieden in deze regio’s te maken zal krijgen met aanzienlijke regenval, en het publiek wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met mogelijke gevaren zoals overstromingen en afstromend water uit bossen.

De 24-uursvoorspelling van de TMD, die vandaag om 18:00 uur begint, 7 augustus, geeft aan dat de zuidwestelijke moesson de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand blijft bedekken. Daarnaast draagt ​​een lagedrukgebied boven Noord-Vietnam bij aan onweersbuien en zware regenval in Noord-, Oost- en Zuid-Thailand.

Inwoners in deze gebieden moeten waakzaam zijn voor zware en opgehoopte regenval, die kan leiden tot plotselinge overstromingen en snelle waterstromen, vooral in laaggelegen gebieden en gebieden in de buurt van waterlopen. 

De afdeling rampenpreventie adviseerde specifiek 10 provincies, waaronder Bangkok, om de waterstanden van de Chao Phraya-rivier vanaf 8 augustus nauwlettend in de gaten te houden.

De impact van de moesson zal naar verwachting zware regenval brengen in 34 provincies, waaronder Bangkok, waarbij 70% van de gebieden aanzienlijke regenval zal ervaren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!