Autoriteiten arresteren op het strand van Hua Hin 13 makaken na het verstoren van de openbare orde, molest en achtervolging van bewoners

HUA HIN:- Op het strand van Hua Hin zijn dertien makaken gevangen na berichten dat de dieren ongeregeldheden veroorzaakten. De groep, die oorspronkelijk tussen de 10 en 20 leden bestond, stamde af van de Hin Lek Fai-heuvel op zoek naar voedsel, wat leidde tot klachten van bewoners.

Er werd gezien dat de makaken zich rond gebouwen verstopten en agressief gedrag vertoonden, waaronder het achtervolgen en bijten van bewoners, het beschadigen van daken en het vernielen van eigendommen in de gemeenschappen in de buurt van de Hua Hin pier..

Als reactie daarop bezocht de gemeente Hua Hin, onder leiding van burgemeester Nopporn Wutthikul, samen met de loco-burgemeesters Pailin Kongphan en Busaba Choksuchart, vicevoorzitter van de raad Sunthee Tiamtat, en andere leden van de gemeenteraad het getroffen gebied. Ze werden vergezeld door het kustgemeenschapscomité en een natuurhulpteam van Phetchaburi.

De autoriteiten hielde de situatie al geruime tijd in de gaten te houden en zetten vallen op om de agressieve leider van de groep gevangen te nemen. Sommige makaken moesten worden verdoofd om een veilige vangst te garanderen. Momenteel zijn er dertien agressieve makaken gevangen, terwijl er naar schatting nog drie tot vijf in het gebied leven.

De gevangen makaken zijn verplaatst naar het Huai Sai Wildlife Breeding Station in Phetchaburi, waar ze zullen worden verzorgd. De resterende niet-agressieve apen zullen naar verwachting worden aangemoedigd om terug te keren naar hun natuurlijke habitat op de Hin Lek Fai-heuvel.

De situatie wordt nog steeds nauwlettend in de gaten gehouden door de lokale autoriteiten om de veiligheid van zowel de bewoners als de overgebleven makaken te garanderen.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!