Inwoners van Sattahip doneren voedsel aan slachtoffers van overstromingen in de in Oost-Thailand gelegen provincie Trat

SATTAHIP:- Ernstige overstromingen in de provincie Trat hebben veel huishoudens in de problemen gebracht, waarbij inwoners boten gebruiken voor vervoer. De hevige regenval heeft geleid tot plotselinge overstromingen, waardoor huizen langs kanalen en in laaggelegen gebieden onder water zijn komen te staan, waarbij het water tot aan hun middel reikte en op sommige plaatsen zelfs tot 1-2 meter steeg.

Als reactie op de crisis stuurde Khun Narong Boonbunjerdsri, voorzitter van de Sawang Rojanathamasathan Foundation in het district Sattahip, drie reddingsboten en een team vrijwilligers om rijst en droog voedsel te leveren aan de getroffen inwoners, wat essentiële hulp biedt in deze uitdagende tijd.

De lokale gemeenschap in Sattahip is ook gemobiliseerd en heeft een gemeenschappelijke keuken opgezet om maaltijden te bereiden voor slachtoffers van de overstromingen en het reddingspersoneel dat hen helpt. Dit initiatief heeft ervoor gezorgd dat degenen die door de overstromingen zijn getroffen, warme maaltijden en noodzakelijke benodigdheden krijgen.

Reddingsboten varen door het water tot aan hun middel om gestrande huishoudens in Trat te bereiken, waar bewoners zijn afgesloten door hevige regenval en plotselinge overstromingen.

Lokale autoriteiten in de districten Mueang, Bo Rai en Khao Saming bieden voortdurende ondersteuning, maar de omvang van de ramp onderstreept de dringende behoefte aan extra donaties. Rijst en droog voedsel zijn vooral nodig om de getroffen bevolking adequaat te ondersteunen, aangezien veel huizen nog steeds onder water staan.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!