Overstay van zijn visum leidt tot de ondergang van een Koreaanse drugsbaron in Pattaya

PATTAYA:- Naar aanleiding van een tip van het bureau voor de controle op verdovende middelen, afgekort het ONCB, over een Koreaanse staatsburger die betrokken was bij drugsgerelateerde activiteiten en in Pattaya ondergedoken zat, gaf politiekolonel Naphatphong Khositsuriyanamani, hoofd van de immigratiedienst van Chonburi, zijn onderzoeksteam opdracht de verdachte op te sporen en te arresteren.

De verdachte werd geïdentificeerd als Choi Jin Tae, 40, die door de Zuid-Koreaanse autoriteiten werd omschreven als een doelwit met hoge prioriteit. De Thaise immigratiedienst ontdekte dat zijn visum in Thailand was overschreden en kwam onmiddellijk in actie om hem te arresteren.

Gisteren een undercoveragent hem bij een Koreaans restaurant op de Third Road. Hij werd gearresteerd omdat hij 286 dagen te lang op zijn visum had gewacht en vervolgens ondervraagd over drugsgerelateerde activiteiten.

Choi bekende de plaatsvervangende leider te zijn van een drugsbende, die verantwoordelijk was voor het verkrijgen van drugs in Thailand en het terugsturen ervan naar Korea. Hij gaf toe dat hij eerder ongeveer vier keer ketamine had gesmokkeld.

Informatie van de Zuid-Koreaanse politie gaf aan dat Choi vrouwen gebruikte om drugs van Thailand naar Korea te smokkelen door ze op hun lichaam te verbergen. Deze vrouwen werden op luchthavens in Zuid-Korea betrapt en Choi werd als het brein achter de smokkel aangemerkt.

De waarde van de drugs zou, als ze succesvol in Korea verkocht zouden worden, aanzienlijk hoger zijn: ijs (methamfetamine) voor 13 miljoen baht (ongeveer $370.000) per kilogram, en ketamine voor 5.200.000 baht (ongeveer $140.000) per kilogram.

Van de vier smokkelpogingen dit jaar (2024) werden alle koeriers opgepakt op de luchthaven van Incheon en getuigden meldde dat Choi achter de operaties zat.

Choi wordt in eerste instantie aangeklaagd voor het overschrijden van zijn visumtermijn. De Koreaanse ambassade zal worden gecontacteerd om hem in hechtenis te nemen voor verdere juridische procedures. 

De Thaise politie zal het onderzoek voortzetten om Choi’s drugsbron te identificeren en aanvullende arrestaties te verrichten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Overstay van zijn visum leidt tot de ondergang van een Koreaanse drugsbaron in Pattaya”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!