Thaise man in Pattaya ontkent zijn rol in vermeende afpersingszaak van 700.000 baht

PATTAYA:- Een Thaise man heeft zich bij de politie van Pattaya gemeld na beschuldigingen van betrokkenheid bij een afpersingszaak waarbij twee politieagenten naar verluidt 700.000 baht van een groep Chinese toeristen eisten. Ondanks dat hij zichzelf heeft aangegeven, ontkent hij alle aanklachten.

De verdachte, geïdentificeerd als Khun Worapon, meldde zich bij het politiebureau van het tambon Nongprue. Hij werd ondervraagd door plv.  Commissaris Somchok Fakphairoj. Vergezeld door zijn advocaat bleef Worapon kalm en reageerde niet op vragen van verslaggevers.

Tijdens het verhoor verklaarde de advocaat van Worapon dat zijn cliënt zich vrijwillig had overgegeven om zijn onschuld te bewijzen. De advocaat legde uit dat Worapon alleen aanwezig was in het voertuig dat tijdens het incident werd gebruikt en geen actieve rol had bij de vermeende afpersing.

In het proces-verbaal staat dat de zaak draait om twee politieagenten die ervan worden beschuldigd Chinese staatsburgers te hebben afgeperst. De agenten worden geconfronteerd met meerdere aanklachten, waaronder machtsmisbruik, wangedrag, dwang en illegale detentie. Beide agenten hebben de beschuldigingen eveneens ontkend en zijn op borgtocht vrijgelaten na het betalen van 400.000 baht per persoon.

Naast Khun Worapon is de politie op zoek naar nog twee verdachten. Worapon wordt geconfronteerd met vier aanklachten: het helpen van de agenten bij hun wangedrag, het ondersteunen van hun criminele activiteiten of plichtsverzuim, dwang en illegale detentie, zo meldde een lokale krant.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!