Pattaya City maakt zich klaar om een ​​nieuwe monoraillijn aan te leggen

PATTAYA:- Deze kustplaats kijkt ernaar uit om een ​​nieuwe monoraillijn te verwelkomen die, volgens de resultaten van een recente studie, een ideale oplossing zou zijn om het openbaar vervoerssysteem van de kuststad te verbeteren en in grote mate bij te dragen aan de economische ontwikkeling.

Het nieuwe monorailsysteem, dat de Rode Lijn wordt genoemd, zal tien stations omvatten en 17,37 kilometer lang zijn, volgens een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de nieuwe monorail, gepresenteerd tijdens de openbare hoorzitting van dinsdag, de tweede dergelijke hoorzitting over het nieuwe project.

De bijeenkomst van dinsdag werd geleid door een groep adviesbureaus die waren ingehuurd om het nieuwe elektrische spoorwegproject te ontwerpen en er een milieueffectrapportage over uit te voeren.

Een groot aantal lokale ondernemers met grote belangstelling voor de nieuwe lijn waren aanwezig om feedback te geven.

De Red Line-monorailroute van Pattaya begint bij het Thappraya kruispunt, gaat verder op Thappraya Road en vervolgens Jomtien Second Road tot aan de Jomtien kruispunt, slaat linksaf Chaiyaphruek 1 Road op, gaat dan Chaiyaphruek 2 Road in en gaat door tot u het Oostelijk Nationaal Sport Trainingscentrum bereikt, volgens naar hetzelfde rapport.

Voor dit project is gekozen voor de monorailstijl van elektrische spoorwegsystemen omdat deze waarschijnlijk de minste verkeersruimte op deze wegen in beslag zal nemen en het meest geschikt is voor de toeristische context van de stad, aldus het rapport.

Deze voordelen gaan echter gepaard met hogere kosten voor aanleg en onderhoud, aldus het rapport.

Elk station op de lijn is ontworpen om ongeveer 1 km van het volgende te liggen, aldus het onderzoek.

Het meest geschikte investeringsformaat dat voor dit project is geselecteerd, is het publiek-private partnerschap (PPP), aldus de studie.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!