Thailand komt met “meedogenloze” straffen bij “hit en run” incidenten.

PATTAYA:- Om het toenemende aantal hit-and-run-ongelukken te beteugelen, hebben de Thaise autoriteiten de straffen voor daders opnieuw verduidelijkt. Volgens de laatste handhavingsmaatregelen kunnen mensen die betrokken zijn bij een vluchtmisdrijf een gevangenisstraf van maximaal drie maanden en/of een boete van tussen de 2.000 en 10.000 baht riskeren.

Deze sancties zijn bedoeld om de ernst van het misdrijf weer te geven, vooral in gevallen waarin sprake is van letsel of overlijden.

Wetshandhavingsautoriteiten benadrukken dat de ernst van de straf afhangt van de specifieke omstandigheden van elk incident. Deze maatregel heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren en de verantwoordelijkheid van de bestuurder te waarborgen.

De autoriteiten dringen er bij alle weggebruikers op aan zich aan de verkeersregels te houden en voorzichtig te zijn om ongelukken te voorkomen.

Het publiek wordt ook aangemoedigd om direct eventuele hit-and-run-incidenten aan de politie te melden om een ​​snelle gerechtigheid te garanderen.

Hit-and-run-ongevallen worden vaak veroorzaakt door een combinatie van juridische, psychologische en situationele factoren.

De meest voorkomende oorzaken zijn:
Angst voor juridische gevolgen: Chauffeurs kunnen de plaats van een ongeval ontvluchten om arrestatie, boetes of gevangenisstraf te voorkomen, vooral als ze een fout hebben begaan of al eerder zijn veroordeeld.

~ Het niet hebben van een geldig rijbewijs of verzekering: Mensen zonder een geldig rijbewijs of verzekering kunnen in paniek raken en het toneel verlaten om verdere juridische problemen te voorkomen.

~ Visumproblemen voor buitenlanders kunnen ook tot een ontsnapping leiden.

~ Paniek en verwarring: De schok en stress van een ongeval kunnen ervoor zorgen dat bestuurders irrationeel handelen en het toneel verlaten.

~ Financiële verantwoordelijkheid vermijden: Chauffeurs willen misschien liever niet de financiële lasten van schade of hogere verzekeringspremies dragen.

~ Criminele activiteiten: Personen die betrokken zijn bij andere illegale activiteiten, zoals rijden onder invloed van drugs of alcohol of verblijven zonder een geldig visum, kunnen vluchten om extra kosten te vermijden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Thailand komt met “meedogenloze” straffen bij “hit en run” incidenten.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!