Bloedige gebeurtenis in Bangkok: honden vallen 62-jarige man in zijn huis aan

BANGKOK:- Gisteren werd in Bangkok een verontrustende ontdekking gedaan die zowel afgrijzen als medeleven veroorzaakte. De 62-jarige Khun Atthaphon Charoenpitak, werd dood in zijn huis aangetroffen nadat meer dan twintig honden delen van zijn lichaam hadden opgegeten. Het incident vond plaats in een eengezinswoning van twee verdiepingen aan Soi Nimitmai 40 in het tambon Sam Wa East in het Khlong Sam Wa District.

De politie kreeg de verontrustende melding inzake de ontdekking van een stoffelijk overschot. De noodoproep kwam van een bezorgde buurman, Khun Sompong Phasuksri, die al enkele dagen eerder had opgemerkt dat de rode Suzuki Ciaz van de overledene ongewoon lang voor het huis stond geparkeerd.

Toen er op het aanbellen en geklop geen antwoord kwam, waarschuwde hij de politie. Toen agenten samen met forensische artsen en vrijwilligers van de Ruamkatanyu Foundation ter plaatse arriveerden, vonden ze het lichaam van de 62-jarige in zijn slaapkamer op de tweede verdieping van het huis.

De overledene lag zonder shirt en met zijn gezicht naar beneden naast zijn bed. Zorgwekkend genoeg was zijn linkerbeen door honden tot op het bot afgeknaagd.

Uit onderzoek is gebleken dat de woning in deplorabele staat verkeerde. Het afval lag verspreid door de kamer en er waren overblijfselen van drinkwaterflessen en hondenuitwerpselen.

Er waren in totaal 27 honden in het huis die in een abominabele toestand verkeerden,ondervoed en zorgwekkende ziekteverschijnselen vertoonden. The Voice Foundation, een organisatie die honden verzorgt, nam de verantwoordelijkheid voor de overige dieren op zich.

Khun Kae-Chonlada Mekratri, voorzitter van de Voice Foundation, schakelde onmiddellijk een team in onder leiding van Khun Supawadee Srithasanakan en dierenarts Benjalak Leeprapaiwong. De honden, waaronder Chihuahua en Shih Tzu, vertoonden tekenen van zwakte en hadden dringend medische hulp nodig.

Uit veterinair onderzoek bleek dat veel van de honden ondervoed waren en dat sommigen ernstige gezondheidsproblemen hadden, zoals oogziekten en andere complicaties. De dieren moeten nu twee weken tot een maand behandeld worden om hun gezondheid te stabiliseren.

Stichting Voice had sinds 2017 contact met wijlen Khun Charoenpitak en zorgde regelmatig voor zijn honden. De Stichting is vastbesloten alle noodzakelijke stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat dergelijke tragische incidenten in de toekomst worden vermeden.

De autoriteiten en Stichting Voice werken samen om voor de overgebleven honden te zorgen en een veilige en hygiënische omgeving voor hen te garanderen. Iedereen die geïnteresseerd is om één van de geredde honden een nieuw thuis te geven, kan contact opnemen met Stichting Voice.

Dit trieste incident onderstreept de dringende noodzaak om voor huisdieren te zorgen en ervoor te zorgen dat ze in humane omstandigheden worden gehouden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Bloedige gebeurtenis in Bangkok: honden vallen 62-jarige man in zijn huis aan”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!