Premier van Thailand dringt er bij bewoners op aan geel te dragen en de georganiseerde evenementen bij te wonen

PATTAYA:- De Thaise regering dringt er bij mensen op aan om zondag geel te dragen ter ere van de 72e verjaardag van ZM de Koning en deel te nemen aan evenementen ter gelegenheid van de speciale gelegenheid gedurende de maand.

Premier Srettha Thavisin plaatste gisteren een bericht op X, waarin hij het publiek uitnodigde gele shirts te dragen om hun loyaliteit te tonen aan Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua op zijn zesde cyclusverjaardag.

Khun Srettha zei dat het hoofdevenement elke dag op zondag en maandag zal plaatsvinden in Sanam Luang in het district Phra Nakhon, van 06.00 uur tot 19.19 uur, terwijl provinciale evenementen zullen worden georganiseerd door administratieve organisaties.

De woordvoerster van de regering, Khun  Traisuree Taisaranakul verklaarde dat alle provincies van het land deze maand evenementen zullen organiseren om de verjaardag van de koning te vieren.

Ze zei dat er van zondag tot en met dinsdag een groots evenement zal worden gehouden in de Chang Arena in het hoofddistrict van Buriram, met een musical genaamd The Breath of the Land, met 70 acteurs en actrices en 250 muzikanten.

Khun Traisuree zei ook dat vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul als saxofonist aan de musical zou deelnemen.

Het evenement in de Chang Arena is gratis en de musical begint elke dag om 18.00 uur, aldus de woordvoerster.

Ondertussen zat vice-premier en minister van Energie, Khun Pirapan Salirathavibhaga onlangs de openingsceremonie van het project “Justice Station” voor, dat ter gelegenheid van de verjaardag van ZM de Koning werd geïnitieerd.

Als onderdeel van het project zijn er landelijk 72 ‘justitiestations’ opgezet bij de kantoren van de Verenigde Thaise Partij om burgers te helpen die problemen hebben met de openbare diensten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!