Politiechef van Chiang Mai ontmaskerd als baas van een illegaal callcenter in Thailand, hij werd tijdens zijn monnikswijding in een tempel gearresteerd 

CHIANG MAI – LAMPANG:-  In een opmerkelijke zaak van corruptie en fraude is een politiecommissaris van Chiang Mai, luitenant-kolonel Bandit Khonkan, ontmaskerd als de leider van een illegale callcenterfraudebende.

De hoofdinspecteur van het politiebureau in Hang Dong in Chiang Mai, luitenant-kolonel Bandit Khonkan, werd vrijdagavond in hechtenis genomen. De arrestatie kwam onverwachts tijdens zijn wijdingsceremonie in een tempel in de naburige provincie Lampang.

Hij was in een tempel in het Ngao-district van de provincie Lampang om te worden gewijd toen de politie tussenbeide kwam. Volgens generaal-majoor Weerachon Boontawee, plv. hoofd van de provinciale politieregio 5, moest khun Bandit Khonkan zijn saffraankleurige monnikspij uitdoen en naar het politiebureau van Chang Puak in Chiang Mai gebracht.

Het arrestatiebevel tegen commissaris Khonkan levert ernstige beschuldigingen op, zo zou hij leiding hebben gegeven aan een callcenterfraudebende die een illegaal telecommunicatiestation exploiteren.

Uit het onderzoek bleek dat Khonkan apparatuur had aangeschaft, een station had opgezet en openbare ethergolven had gebruikt om een ​​telecommunicatiebedrijf zonder vergunning te runnen.

Zijn arrestatie kwam kort na de arrestatie van zijn lieftallige dochter, de 26-jarige khun Wanuchapond Akkarasirisinsopon, en drie andere verdachten bij invallen in de woningbouwprojecten Baan Ua-arthorn in Chiang Mai.

De politie ontdekte tijdens de huiszoekingen ongeveer twaalf GSM-gateways, of SIM-boxen, die mobiele netwerken omzetten in binnenlandse mobiele telefoonnummers. Uit het onderzoek bleek dat de bende GSM-gateways gebruikte om via internet te bellen.

Door signalen via simboxen om te zetten, misleidden ze hun slachtoffers door zich voor te doen als afkomstig van Thaise overheidsinstanties. Elke SIM-box biedt plaats aan maximaal 32 SIM-kaarten en kan tot 300.000 oproepen per maand verwerken. Uit een onderzoek bleek dat de in beslag genomen apparaten meer dan 3,6 miljoen frauduleuze gesprekken hadden gevoerd.

Er zijn nu onderzoeken gaande om nog meer bendeleden te ontdekken die betrokken zijn bij deze uitgebreide fraudering, waaronder zowel Chinese als Thaise verdachten.

De autoriteiten staan ​​nu voor de taak om de volledige omvang van dit netwerk bloot te leggen en ervoor te zorgen dat alle verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

2 gedachten aan “Politiechef van Chiang Mai ontmaskerd als baas van een illegaal callcenter in Thailand, hij werd tijdens zijn monnikswijding in een tempel gearresteerd ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!