UPDATE: Neef van de geknevelde Chinees verdacht van het inhuren van mannen om zijn eigen familielid te beroven

PATTAYA:- De politie van Pattaya gelooft dat de Chinese berovers die in het huis van een Chinese man in het tambon Nongprue inbraken, en hem tevergeefs dwongen hen 10 miljoen baht te geven, waren ingehuurd door de neef van de Chinese man, eerder gepubliceerd als zijn zus, die zogenaamd was ontvoerd. 

Gisteren kwam de politie met een Thaise kroongetuige, Khun Aun (volledige naam op verzoek verborgen), een 30-jarige chauffeur van een minivan, naar het politiebureau van Nongprue om te melden dat hij door vier Chinese staatsburgers was ingehuurd om van een hotel in Pattaya naar de internationale luchthaven Suvarnabhumi te rijden.

De politie is de mening toegedaan dat Aun onbewust heeft geholpen bij het vervoeren van Chinese mensen die eerder deze week in het huis van de Chinese Qian Peng Yi in Pattaya hadden ingebroken. De mannen dreigden de heer Yi om hen 10 miljoen baht contant te geven, stalen zijn waardevolle spullen en zouden ook zijn neefhebben meegenomen. Meneer Yi gaf hen echter geen geld omdat hij wist te ontsnappen en hulp zocht bij de politie.

Nadat hij de passagiers had afgezet, keerde Aun terug naar Pattaya. Hij was later geschokt toen hij van de politie hoorde dat de vier Chinese staatsburgers verdachten waren in een ontvoerings- en diefstalzaak. Hij ging onmiddellijk naar het politiebureau om aangifte te doen en om zijn onschuld te bewijzen.

Uit onderzoek door de immigratiepolitie bleek dat de drie Chinese mannen op 16 juli samen binnenkwamen vanuit Vietnam, Thailand waren binnengekomen. Ze vertrokken samen uit Thailand naar Hong Kong. De neef van het slachtoffer verliet Thailand slechts enkele uren na de vermeende ontvoering.

Op basis van deze informatie vermoedde de politie van Nongprue dat de overval en ontvoering mogelijk waren georkestreerd door de neef van het slachtoffer.

De politie verzamelt momenteel bewijsmateriaal en bereidt zich voor om een arrestatiebevel aan te vragen bij het provinciale gerechtshof van Pattaya voor alle vier de Chinese staatsburgers.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!