Het Similan nationaal park in Zuid-Thailand houdt een pleidooi voor huisjes voor de heremietkreeftjes

PATTAYA:- Het Mu Ko Similan Nationaal Park in de provincie Phang Nga luidt de noodklok en roept het publiek op om schelpen te doneren om nieuwe huizen voor heremietkreeften te creëren. Deze dringende campagne heeft tot doel de krabbenpopulatie te stimuleren en de mariene biodiversiteit te vergroten.

Heremietkreeften zijn essentiële strandschoonmakers en elimineren bacteriën en ziekten om het ecosysteem van het park in stand te houden. Vanwege hun zachte exoskeletten vertrouwen ze op afgedankte schelpen voor bescherming tegen roofdieren.

De heremietkreeften op de Similan-eilanden kampen echter met een nijpend tekort aan natuurlijke schelpen, waardoor ze gedwongen worden afval uit de zee te gebruiken, zoals kleine flesjes en kopjes. Deze aanpassing brengt niet alleen hun veiligheid in gevaar, maar bedreigt ook het kwetsbare ecosysteem, zoals verklaard door het Regionale Bureau voor Beschermde Gebieden 5 in een recente Facebook-post. De wanhopige wending van de krabben naar afval is een duidelijke indicatie van de dringende behoefte aan natuurlijke schelpen.

Om deze crisis aan te pakken, accepteert het bureau nu donaties van zoet- en zeewaterschelpen die zijn overgebleven van menselijke consumptie. Deze gedoneerde schelpen zullen worden omgetoverd tot veilige nieuwe huizen voor de krabben.

De parkfunctionarissen dringen er wel bij het publiek op aan om geen schelpen van stranden te verzamelen, omdat dit het ecologische evenwicht zou kunnen verstoren. In plaats daarvan kunnen degenen die een bijdrage willen leveren contact opnemen met het hoofdkantoor van Mu Ko Similan National Park in het Thai Mueang-district. Doneren kan via 076453272 of 076453275.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Het Similan nationaal park in Zuid-Thailand houdt een pleidooi voor huisjes voor de heremietkreeftjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!