Zes buitenlanders dood aangetroffen in hotelkamer in Thailand

BANGKOK:- In het prestigieuze Hyatt hotel nabij het Ratchaprasong kruispunt zijn gisteravond 6 lichamen van buitenlandse mensen aangetroffen, het zou gaan om Amerikaanse en Vietnamese toeristen. 

Nadat premier Srettha Thavisin van het incident hoorde, is hij onmiddellijk naar het hotel gereden. Hij gaf de relevante instanties de opdracht om de situatie dringend te onderzoeken en onder controle te houden, waarbij eiste dat de uiterst voorzichtig en grondig te werk moest gaan. Hij wil niet dat dit andere toeristen treft.

Dit voorval om 16.30 uur door kolonel Pairat Kamlee, adjunct-hoofdinspecteur van het politiebureau van Lumpini aan de verzamelde pers medegedeeld, hij verklaarde dat er zes overleden personen waren aangetroffen in het luxe hotel aan Ratchadamri Road in het tambon Lumpini.

Hij snelde samen met de hoofdcommissaris, generaal Saengsawang met forensische recherche en  artsen naar de plaats des onheils.

Uit de eerste informatie blijkt dat er 6 overleden personen van Amerikaanse en Vietnamese nationaliteit in het hotel, op de 5e verdieping, liggen. Allen stierven zonder tekenen van verwondingen. De politie vermoedt dat het om vergif gaat. Artsen zijn bezig met het vaststellen van de doodsoorzaak.

Ambtenaren onderzoeken de thee- en koffiedranken, die ook tekenen van consumptie vertoonden, om te bepalen of ze giftige stoffen bevatten die verband houden met de dood van de zes buitenlandse personen.

Aanvankelijk werden vier lichamen gevonden aan de eettafel en nog twee in de slaapkamer. Ook daar werden thee- en koffiedranken aangetroffen met tekenen van consumptie. Ter plaatse werden geen sporen van een worsteling aangetroffen. 

De politie heeft de gids, die de enige overlevende was, voor ondervraging naar het politiebureau van Lumpini gebracht. De lichamen van de overledene zullen voor autopsie naar het Chulalongkorn-ziekenhuis worden gestuurd.

Deze hotelkamer was tot vandaag gereserveerd, later zouden de gasten gaan uitchecken.  De politie heeft twee belangrijke onderzoekspunten vastgesteld: zakengerelateerde kwesties en vreemde sekteactiviteiten. De ware oorzaak wordt momenteel onderzocht door de relevante autoriteiten.

De premier zei na een gesprek met de politieagenten dat hij met de Vietnamese ambassadeur had gesproken. Hij verklaarde dat dit incident geen verband houdt met diefstal of mishandeling, dus hij heeft er vertrouwen in dat het het toerisme niet zal beïnvloeden, aangezien het land zijn toeristische sector, een belangrijke motor van de Thaise economie, verder wil promoten.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!