“In Thailand zijn ze trouwens ook helemaal gek van SC Heerenveen”

PATTAYA:- SC Heerenveen speelt al jarenlang in het kenmerkende blauw-witte tenue met pompeblêden. De shirts van de club zijn niet alleen populair in Friesland, maar ook in Thailand zijn ze fan van de tenues, zo weet Robert Zwaanswijk van Kick and Rush te vertellen.

Met zijn bedrijf verkopen zij gesigneerde shirts en die gaan de hele wereld over. “Het verste pakketje dat we ooit verstuurd hebben ging naar Nieuw-Zeeland”, vertelt Zwaanswijk aan het Algemeen Dagblad. 

“Maar ook naar Canada, Thailand, noem maar op. We hebben een keer een shirt van TOP Oss naar Amerika verstuurd.”

“En van Telstar naar Thailand. In Thailand zijn ze trouwens ook gek van Heerenveen, met die hartjes erop”, gaat hij verder. Het meest bijzondere item wat ooit is verhandeld is een ingelijst drieluik met gesigneerde shirts van Cruijff, Pelé en Maradona. “Die hebben we aangeboden op een veiling voor het goede doel en dat leverde toen 37.000 euro op.”

“We doen sowieso veel met veilingen voor het goede doel, zoals Stichting Jade, Football makes it happen en Robinstein. Een shirt van Dennis Bergkamp dat geveild werd tijdens het Westlands Boksgala, leverde eens 15.000 euro op”, aldus Zwaanswijk.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!