Man in Noordoost-Thailand besteld online een gereedschapset maar ontvangt 3 flessen water

PHIMAI:- Een man uit de provincie Nakhon Ratchasima raakte ontgoocheld nadat hij 499 baht had uitgegeven aan wat volgens hem een ​​set gereedschap moest zijn, maar in plaats daarvan drie flessen water kreeg.

De 46-jarige Nirat Sukboon, een inwoner van het tambon Nai Mueang, in het district Phimai, bracht zijn online bevinding naar het politiebureau van Phimai en presenteerde het bewijsmateriaal van de waterflessen.

Khun Nirat vertelde dat hij een Facebook-pagina tegenkwam waarop reclame werd gemaakt voor een toolset voor 499 baht. De prijs was aanzienlijk lager dan de marktprijs en omdat hij nieuw gereedschap nodig had, besloot hij een bestelling te plaatsen. Hij vertrouwde op de advertentie en maakte het geld zoals gevraagd vooraf over. Toen hij echter zijn pakket ontving, was hij ontgoocheld toen hij slechts drie flessen water aantrof.

Nirat besloot aangifte te doen bij de politie en het publiek te waarschuwen voor de mogelijke risico’s van online winkelen.

Deze vorm van zwendel wordt nu onderzocht door de politie van Phimai, die de frauduleuze Facebook-pagina zal onderzoeken en zal proberen de verantwoordelijke personen op te sporen.

De regering heeft aangedrongen op strengere regelgeving en beter toezicht op onlineplatforms om dit soort frauduleuze activiteiten te beteugelen. Consumenten worden dringend verzocht verdachte activiteiten of frauduleuze transacties aan de politie te melden om het probleem te helpen bestrijden, zo publiceerde het Thaise KhaoSod.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!