Thailand krijgt vanaf september te maken met een aanzienlijke stijging van de elektriciteitsprijzen

PATTAYA:- Onlangs maakte de energie regelgevende commissie, afgekort het ERC, van Thailand bekend dat de stijgende brandstofkosten voor de elektriciteitsproductie van september tot december tot hogere elektriciteitsprijzen zullen leiden.

Deze stijging, gekoppeld aan de noodzaak om brandstofschulden uit het verleden aan de Elektriciteitsopwekkingsautoriteit van Thailand, het EGAT, terug te betalen, betekent dat De elektriciteitsprijzen zullen voor september tot en met december aanzienlijk stijgen.

De brandstofaanpassingskosten (Ft) zullen stijgen met 46.83-182.99 satang per eenheid (100 satang = 1 baht). In combinatie met het basiselektriciteitstarief van 3.7833 baht per eenheid, de totale elektriciteitskosten zullen stijgen naar 4.65-6.01 baht per eenheid, vergeleken met 4.18 baht per eenheid in de periode mei-augustus.

Vorige week voerde enkele Thaise verslaggevers een onderzoek uit in de gemeente Trang, waarbij ze meningen van bewoners verzamelden over de komende stijging van de elektriciteitskosten. Velen uitten hun bezorgdheid over de financiële last die dit voor hun huishoudens met zich mee zal brengen, vooral gezien de huidige economische omstandigheden.

Verwacht wordt dat hogere elektriciteitsrekeningen een impact zullen hebben op de kosten van levensonderhoud, het huishoudbudget en de operationele kosten van verschillende bedrijven. Sectoren zoals wasserettes, hotelexploitanten en andere kleine ondernemingen zullen rechtstreeks worden getroffen en met hogere kosten worden geconfronteerd in een tijd waarin ze al met economische uitdagingen kampen.

Volgens de Thaise verslaggevers zijn de bewoners bezorgd dat deze stijgende kosten hun financiën verder onder druk zullen zetten en hun levensonderhoud zullen aantasten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!