Politie Pattaya rolt een woekerbende op na gebruik van wapengeweld 

PATTAYA:- De politie van  Pattaya rolde gisteren een woekerbende op en arresteerde verschillende Thaise bendeleden wegens het illegaal uitoefenen van kredietactiviteiten en het bezit van munitie.

De inval was naar aanleiding van klachten van lokale bewoners en bedrijfseigenaren die aangaven te zijn geïntimideerd en bedreigd met wapens door incassobureaus die voor de woekeraarsbende werkten.

Bij het betreden van het pand trof de politie tien mannen aan die in de slaapkamers en de woonkamer sliepen. Khun Chanin Kannsarn uit de provincie Chanthaburi identificeerde zichzelf als de huiseigenaar.

De politie doorzocht het pand en nam verschillende bewijsstukken in beslag, waaronder twee notitieboekjes met een lijst van leningklanten, twee tablets die werden gebruikt om leninggegevens vast te leggen, munitie voor een 9 mm-pistool, 15 mobiele telefoons, vier bankrekeningboeken, sieraden en honderden visitekaartjes.

Aanvankelijk gaf Khun Chanin, naar verluidt toe dat hij de afgelopen twee tot drie jaar kredietactiviteiten had uitgeoefend in  Pattaya, Nongprue en Banglamung. Hij verklaarde dat zijn klanten voornamelijk lokale verkopers en winkeliers waren, en dat hij leningen aanbood variërend van 3000 tot 20.000 baht met dagelijkse of maandelijkse rentetarieven.

Khun Chanin zei dat er negen invorderaars voor hem werken. Hij bevestigde echter dat geen van deze verzamelaars ooit een vuurwapen heeft gebruikt om schuldenaren te bedreigen. Wat de gevonden kogels betreft, beweerde hij dat ze toebehoorden aan zijn vriend, die ze bij hem thuis was vergeten.

De groep werd in eerste instantie beschuldigd van het ‘uitvoeren van een lening zonder vergunning’, waarop een gevangenisstraf van 1 tot 5 jaar en een boete van 100,000 tot 500,000 baht staat. Ze werden ook beschuldigd van het ‘in rekening brengen van rentetarieven die de wettelijke limiet overschrijden’, waarop een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en een boete van maximaal 200.000 baht staat.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!