🎥  | Oost-Thailand gewaarschuwd voor heftige regenbuien

PATTAYA:- Het Thais meteorologisch instituut heeft een waarschuwing afgegeven voor hevige regenval in Pattaya en in bepaalde gebieden van Oost-Thailand, die zouden kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen.

Het wéér instituut merkte ook op dat de bovenste Andaman Zee gematigde winden zal ervaren met golven die 1-2 meter hoog kunnen worden, en dat gebieden met onweersbuien golven van meer dan 2 meter kunnen zien.

De weersvoorspelling voor de komende 24 uur geeft aan dat de zuidwestelijke moesson de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt. Bovendien ligt er boven Noord-Vietnam een ​​lagedrukgebied. Deze omstandigheden zullen resulteren in onweersbuien en zware regenval in delen van Thailand, waarbij in sommige delen van het oosten zeer zware regenval wordt verwacht.

Inwoners in deze regio’s wordt geadviseerd voorzichtig te zijn vanwege de risico’s die gepaard gaan met zware tot zeer zware regenval en opgehoopte neerslag, die plotselinge overstromingen en bosafvoer kunnen veroorzaken. Deze waarschuwing is vooral relevant voor bewoners in heuvelachtige gebieden, in de buurt van waterkanalen en laaggelegen gebieden.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!