UPDATE | Politie Chiang Mai geeft een update over de verdachte man inzake goudroof en de brute moord op taxichauffeur

CHIANG MAI:- De politie van het district Mae heeft een update over de zaak van een 26-jarige verdachte die naar verluidt een goudwinkel in een beroemd winkelcentrum in Mueang Chiang Mai had beroofd en een taxichauffeur had vermoord vrijgegeven.

De verdachte, geïdentificeerd als de 26-jarige khun Nipitphon Somboonsukying (26), pleegde de overval op 30 juni j.l  om 23:00 uur. Later gaf hij opdracht tot een taxirit en vermoordde de chauffeur, Khun Suthep Chainanta, met een vuurwapen vanaf de achterbank nadat hij hem had gevraagd het voertuig langs de kant van de weg te stoppen.

Nipitphon gebruikte vervolgens de gestolen auto om door Chiang Mai te rijden, in een poging de gestolen gouden kettingen te verkopen. Hij slaagde erin slechts zeven van de 32 kettingen (80 baht goud) te verkopen, omdat sommige winkels weigerden zo’n groot aantal gouden sieraden te kopen.

Hij dumpte het lichaam van de taxichauffeur langs de weg op een berghelling in Doi Suthep en liet de auto achter voordat hij over een paadje door de bossen naar de stad Chiang Mai liep.

De politie onthulde dat KhunNipitphon de overval had gepland vanwege het verlies van zijn familie van meer dan 10 miljoen baht in een goudhandelsplan vijf jaar geleden. De politie na de overige 25 gestolen gouden kettingen in beslag, terwijl zeven andere waren verkocht aan goudwinkels en pandjeshuizen.

Khun Nipitphon was van plan te vluchten en boekte op 8 juli om 8 uur een vlucht naar Japan met geld uit de verkoop van het goud. Aanvankelijk beschuldigde de politie hem van diefstal met een voertuig, moord met voorbedachten rade en het dragen van vuurwapens.

Volgens de Thaise politie imiteerde Nipitphon gedrag uit films en videogames. Hij gebruikte de auto van het slachtoffer om de overval te plegen en vermoordde de bestuurder om getuigen uit te schakelen.

De moeder van de verdachte, wier naam door de politie werd achtergehouden, uitte haar verdriet en merkte op dat haar zoon een lief kind was geweest, maar naar verluidt had geworsteld met gewelddadige videogames. Ze geloofde dat hij tot de misdaad was gedreven om de financiële verliezen van het gezin terug te betalen.

Khun Nipitphon zal worden geconfronteerd met aanvullende aanklachten en werd verplicht om aan misdaadreconstructie mee te werken alvorens hij met  verdere gerechtelijke procedures te maken krijgt. 

De politie zal het onderzoek voortzetten en de overgebleven gestolen spullen terughalen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!