Staats-busbedrijf verzorgt een dienst tussen Hua Hin en de luchthavens van Bangkok

HUA HIN:- De Thaise staatsbusmaatschappij Transport Co gaat een nieuwe busdienst introduceren die Hua Hin verbindt met de belangrijkste luchthaven van Bangkok. Deze stap maakt deel uit van plannen om de connectiviteit te verbeteren en reizen door het hele land te vergemakkelijken, aldus het busbedrijf.

Khun Attawit Rakjamroon, plv. directeur van The Transport Company Limited (BorKorSor), onthulde dat BorKorSor in gesprek is geweest met Khun Keerati Kitmanawat, CEO van Luchthavens van Thailand (AOT), om kaartverkooppunten bij drie grote luchthavens op te zetten.

Deze luchthavens zijn onder meer Suvarnabhumi Airport, Don Mueang Airport en Phuket Airport. Khun Attawit zei dat deze plannen zullen helpen bij het vergemakkelijken van gemakkelijk openbaar vervoer tussen bussen en luchthavens, in lijn met het beleid van de overheid en het ministerie van Transport.

De plannen van BorKorSor omvatten onder meer het opzetten van kaartverkooppunten en het regelen van busroutes vanaf deze luchthavens naar verschillende provincies. De nieuwe routes zullen grote steden, toeristische bestemmingen en secundaire steden met elkaar verbinden, waaronder Pattaya, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Trat, Nakhon Ratchasima en Hua Hin.

Daarnaast is BorKorSor van plan een nieuwe route te implementeren van de luchthaven van Phuket naar Khao Lak in de provincie Phang Nga, als reactie op de vraag van lokale bewoners en toeristen. Het doel is om gemakkelijkere en kosteneffectievere reismogelijkheden te bieden, aangezien de huidige reiskosten relatief hoog zijn.

Khun Attawit verklaarde dat BorKorSor gedetailleerde plannen zou ontwikkelen voor de kaartverkooppunten binnen de drie luchthavens en de aanvoerroutes zou definiëren om ervoor te zorgen dat het project snel wordt afgerond. De nieuwe busdiensten zullen naar verwachting in 2024 operationeel zijn.

Verdere details, waaronder ticketprijzen, serviceroutes en de locatie van aankomst en vertrek in Hua Hin, zullen in de nabije toekomst bekend worden gemaakt.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!