Thailand mikt op 8 miljoen Chinese toeristen als luchtvaartmaatschappijen de capaciteit vergroten

PATTAYA:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT heeft verklaard dat het doel om dit jaar 8 miljoen Chinese toeristen aan te trekken haalbaar is, op voorwaarde dat luchtvaartmaatschappijen de stoelcapaciteit vergroten tot meer dan 80% van het niveau van vóór de covid19 pandemie.

De Chinese hadden op 30 juni de bezoekers uit andere landen overtroffen, met 3,5 miljoen aankomsten op een totaal van 17,5 miljoen buitenlandse bezoekers aan Thailand. Het Ministerie van Toerisme en Sport meldde dat reizigers uit Maleisië en India volgden met respectievelijk 2,4 miljoen en 1 miljoen aankomsten.

Khun Chattan Kunjara Na Ayudhya, plv. gouverneur voor internationale marketing in Azië en de Stille Zuidzee bij TAT, verklaarde dat er tijdens de zomerdienstregeling, die in oktober afloopt, 6,44 miljoen zitplaatsen beschikbaar zijn op Chinese routes, wat neerkomt op ongeveer 80% van de capaciteit van vóór de pandemie.

“Het bureau stelde dit jaar een doel van 8 miljoen Chinese toeristen. Om dit doel te bereiken moet de stoelcapaciteit op Chinese routes worden vergroot, wat niet eenvoudig is omdat luchtvaartmaatschappijen in zowel Thailand als China te kampen hebben met vliegtuigtekorten.”

Chattan merkte ook op dat sommige luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen liever toewijzen aan binnenlandse vluchten dan aan internationale routes.

TAT moedigt Chinese luchtvaartmaatschappijen aan om rechtstreeks naar tweederangssteden in Thailand te vliegen met internationale luchthavens, zoals Chiang Rai, de U-tapao-luchthaven in Chonburi en Surat Thani.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben navraag gedaan over het verlagen van de landingsgelden op luchthavens, en TAT wil in de nabije toekomst in deze kwestie bemiddelen met Airports of Thailand (AOT).

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!