Hoe is het mogelijk in Thailand, buitenlandse gokker casht 20.000 euro op online speelautomaten in Pattaya, alom verontwaardiging in Thailand

PATTAYA:- Een buitenlandse man won onlangs 20.000 euro op een online gokautomaat in Pattaya, wat aanleiding gaf tot een verhit debat over de handhaving van de gokwetten door het land.

Het voorval kwam aan het licht via een posting op social media van de winnaar die werd gedeeld in de populaire Facebook-groep. In de post, gepubliceerd op 3 juli, deelde de man een screenshot van het spel en een onderschrift ter ere van zijn grote overwinning.

Dit veroorzaakte nogal wat opschudding, vooral gezien de strenge anti-gokwetgeving in Thailand.

De Facebook-gebruiker, wiens identiteit niet werd onthuld, toonde in zijn bericht foto’s van het online gokplatform en uitte zijn vreugde over de overwinning. Volgens een artikel van ManegerOnline vond de activiteit plaats in de buurt van Pattaya Soi 6, een gebied dat bekend staat om illegale activiteiten zoals gokken.

De post bevatte een provocerend onderschrift waarin de vraag werd gesteld of de lokale politie zich ervan bewust was dat dergelijke activiteiten vlak onder hun neus plaatsvonden: “De man zei dat hij naar Thailand was gekomen om op bezoek te komen en € 20.000 had gewonnen op een online slotmachine beter bekend als een eenarmige bandiet. 

Deze provocerende vraag bleef niet onopgemerkt door internetgebruikers. Velen riepen de lokale autoriteiten op om de claim te onderzoeken en trokken in hun opmerkingen de doeltreffendheid van de wetshandhaving in het gebied in twijfel. 

Opmerkingen als ​“Soi 6 ligt vlakbij het politiebureau van Pattaya?” en sarcastische opmerkingen als ‘De politie kwam maar vond niets, het lijkt op de prostitutie’ zo stond in de reacties te lezen.

Het valt nog te bezien of deze virale post zal resulteren in een inhoudelijke reactie of een nieuwe anekdote zal worden in de problematische reputatie van Pattaya. Dit incident benadrukt de uitdagingen waarmee Thailand wordt geconfronteerd bij het handhaven van de gokwetten, vooral in toeristische hotspots zoals Pattaya.

Ondanks strikte regelgeving lijken illegale activiteiten zoals online gokken te blijven floreren, wat vragen oproept over de effectiviteit van de wetshandhaving. Met de groeiende aandacht die deze zaak krijgt, hopen velen dat dit een keerpunt zou kunnen zijn voor het handhaven van wetten tegen illegaal gokken in Thailand.

Of dit echter tot echte verandering zal leiden of slechts een voorbeeld zal blijven van de moeilijkheden bij het reguleren van dergelijke activiteiten, zal de komende weken en maanden moeten blijken.

Olleke Bolleke in Pattaya
Met dank aan afbeelding: MGR online

Tags:

Eén gedachte over “Hoe is het mogelijk in Thailand, buitenlandse gokker casht 20.000 euro op online speelautomaten in Pattaya, alom verontwaardiging in Thailand”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!