Toeristen uit de hele wereld bestormen het eerst Durian café in Noordoost-Thailand 

KORAT:- Toeristen van over de hele wereld trekken momenteel massaal naar een nieuwe attractie in het dorp Wang Nam Khiao in Nakhon Ratchasima om het nieuwste hoogtepunt van de regio te ervaren: de Ploenchit Durian Garden en het eerste durian café.

Gelegen in een pittoreske dorpsomgeving kunnen bezoekers een ongeëvenaarde durian-ervaring verwachten die traditie combineert met modern comfort.

Een kijkje in het durianparadijs
Het Durian Café is ontworpen als een rustieke schuur en biedt gasten niet alleen een ruime keuze aan duriansoorten, maar ook een sfeer die in perfecte harmonie is met de natuurlijke omgeving. Van vers durianfruit tot exotische delicatessen op basis van durian, zoals kleefrijst en ijs, er is iets voor elke durianliefhebber.

Een 12 rai grote durian-boomgaard
Rondom het café ligt een uitgestrekte durian boomgaard met meer dan 300 durianbomen die 38 verschillende soorten produceren. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deze boomgaard te verkennen en het fruit rechtstreeks van de boom te proeven, waardoor de ervaring nog authentieker wordt.

Uw kunt ook gezellig een babbeltje maken met Khun Sathit Tritarak, de durian-expert in deze omgeving.
De 63-jarige eigenaar, Sathit Tritarak, heet gasten hartelijk welkom en deelt zijn uitgebreide kennis over de verschillende soorten durians die in de tuin worden gekweekt. Van de zeldzame vulkanische durian tot de wereldberoemde Monthong-variëteit is zijn passie voor durian is voelbaar.

Lokale delicatessen en handwerk
Naast de durian-ervaring biedt Ban Khlong Sai Village een levendige marktplaats waar bezoekers verse lokale producten kunnen ontdekken, zoals santol, drakenfruit en handgemaakte goederen. Een perfecte plek om een ​​stukje Thaise cultuur mee naar huis te nemen.

Tip van uw nieuwsbeer 
Kom eens naar het jaarlijkse Pakchong Khao Yai Durian GI Festival dat binnenkort in het nabijgelegen Pak Chong plaatsvindt. Hier kunnen bezoekers dieper in de wereld van de durians duiken en genieten van lokale specialiteiten.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!