De Thaise autoriteiten gaan het ongeluk met de rondvaartboot in Bangkok onderzoeken

BANGKOK:- Het ministerie van Transport heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar een bootongeluk eind donderdagmiddag nabij de Tha Tien-pier, waarbij vier Chinese toeristen gewond raakten, om de verantwoordelijken te vinden.

De Viceminister van Transport, Khun Manaporn Charoensri zei dat het Maritieme Departement meldde dat het incident rond 16.00 uur plaatsvond aan de Chao Phraya-rivier in het district Phra Nakhon, toen een rondvaartboot met lange staart in aanvaring kwam met een veerboot van de Royal Thai Navy (RTN).

Door de crash vielen de vier Chinese passagiers van de rondvaartboot, een man en drie vrouwen in de rivier. Ze werden voor behandeling naar het Hua Chiew-ziekenhuis in het district Pomprap Sattruphai gestuurd.

De rondvaartboot zonk na de crash, terwijl de RTN-veerboot licht beschadigd raakte. Op het moment van het incident waren er twee marineofficieren op de veerboot.

De eigenaar van de rondvaartboot stemde ermee in de schade volledig te vergoeden.

Het bureau heeft ook de opdracht gekregen om het incident te onderzoeken om de oorzaak ervan te achterhalen. Als blijkt dat de aanvaring heeft plaatsgevonden als gevolg van wangedrag of onzorgvuldigheid van de eigenaar van de rondvaartboot, wordt zijn exploitatievergunning opgeschort, aldus de minister van Transport.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!