Warmwaterbron onder het beeld van Tao Wessuwan in de Wat Suan Kaew Uthayan in Samut Songkhram ontdekt

SAMUT SONGKHRAM:- De Phra Kru Rattanavisutthiwat van de Wat Suan Kaew Uthayan heeft opgetogen laten weten dat er heet water onder de voet van het bekende standbeeld opborrelt.

Het standbeeld, Tao Wessuwan, een godheid’s figuur van 2,5 meter hoog, staat naast de grote zaal van de tempel. Aanvankelijk bestond er bezorgdheid dat de hitte te wijten zou kunnen zijn aan een kortsluiting. Na ongeveer 50 centimeter in het beton te hebben gegraven, werden echter geen elektriciteitsdraden gevonden, alleen helder warm water.

Phra Kru Rattanavisutthiwat, de abt, vreesde aanvankelijk een ondergronds elektriciteitsprobleem. Om dit te onderzoeken gaf hij arbeiders de opdracht om in het beton te boren. Toen ze een diepte van 50 centimeter bereikten, ontdekten ze dat het hete water onder het beeld vandaan kwam, zonder spoor van elektriciteitskabels. 

De lokale bevolking, nieuwsgierig naar de ontdekking, testte het water met hun handen maar kregen geen schok. In plaats daarvan begonnen ze het water te gebruiken om hun handen en voeten te laten weken, en vonden het zowel ontspannend als veelbelovend.

Suwaroj Tiratanajarenwong, een plaatselijke inwoner, bevestigde de warmte van het water na een bezoek aan de locatie. In tegenstelling tot gekookt water, dat snel afkoelt, behoudt dit hete water lange tijd zijn temperatuur, wat een tintelend gevoel geeft, waarschijnlijk als gevolg van het mineraalgehalte. 

Verdere onderzoeken gaven aan dat het water inderdaad uit de voet van het Tao Wessuwan-beeld stroomde, dat in 2012 werd gebouwd door Phra Kru Sophitwiriya Phon, oftewel Luang Pho It, de abt van Wat Chulamanee. Suwaroj spoorde anderen aan om Wat Suan Kaew te bezoeken. getuige zijn van dit fenomeen.

Toen ze het hete water ontdekten, ontdekten ze dat het een kalmerend effect had als het werd gebruikt om de voeten te laten weken. De tempel is nu van plan de opening rond de lente uit te breiden en heeft de relevante autoriteiten verzocht de oorzaak te onderzoeken. 

Als blijkt dat het water gezondheidsvoordelen heeft, kan het verder worden gebruikt, of als het als wonderbaarlijk wordt beschouwd, kan de plek een nieuwe spirituele toeristische attractie worden, zo stond in de KhaoSod geschreven.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: ข้าวสด.ดอทคอม

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!