Straatverkopers in Bangkok krijgen te maken met een belastingregistratie

BANGKOK:- De gemeente Bangkok heeft een nieuw beleid aangekondigd gericht op het reguleren van de aanwezigheid van straatverkopers op trottoirs en openbare ruimtes. Deze maatregel vereist dat alle straatverkopers zich voor het staatsbelastingbetalingssysteen moeten registreren.

De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, zei dat alleen verkopers die minder dan 25.000 baht per maand verdienen, hun activiteiten op openbare trottoirs en pleinen mogen voortzetten. Verkopers die meer dan dit bedrag verdienen, zullen worden verplicht om in plaats daarvan verkopersruimte te huren.

Om dit beleid af te dwingen, moeten alle verkopers, inclusief verkopers met een inkomen onder de belastinglimiet, zich registreren in het belastingbetalingssysteem”, zo benadrukte khun Chadchart. Hierdoor kan de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) de inkomsten van verkopers controleren en naleving van de regelgeving garanderen.

Het stadsbestuur heeft ook de bevoegdheid om verkopers te verwijderen van locaties waar ze zwerfvuil veroorzaken of het voetgangersverkeer belemmeren. Deze maatregelen zijn bedoeld om bij te dragen aan de netheid en toegankelijkheid van het publiek

De implementatie van deze maatregelen zal de komende weken beginnen, waarbij het stadsbestuur nauw wil samenwerken met de getroffen leveranciers om een ​​soepele overgang te garanderen.

Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: บางกอก บิซนิส

Tags:

Eén gedachte over “Straatverkopers in Bangkok krijgen te maken met een belastingregistratie”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!