🎥 | Kangoeroe weet uit de dierentuin van Chiang Mai te ontsnappen, dierentuinpersoneel vreest voor de veiligheid van mens en dier

CHIANG MAI:- Het publiek is gevraagd niet in de buurt van de  kangoeroe te komen, die uit de dierentuin van Chiang Mai is ontsnapt. Niet alleen kunnen mensen gewond raken, maar het dier kan ook schrikken en hartfalen krijgen.

Khun Pupichit Chuaybamrung, hoofd van het Doi Suthep-Pui Nationaal Park, zei dat degenen die de kangoeroe spotten de autoriteiten onmiddellijk moeten waarschuwen.

“Ambtenaren zijn van plan het dier te verdoven om te voorkomen dat het schade ondervindt”, zei hij vandaag tijdens een persconferentie.

Elke waarneming van de kangoeroe, de grootste van de soort, kan worden gemeld door zijn mobiele telefoon (089-555-6444) of Wuthichai Muangman, directeur van de dierentuin van Chiang Mai (081-594-3547) te bellen.

Ondertussen legde dierenarts Kannika Jantarangsri uit dat de rode kangoeroe erg sterk en gespierd is. Hij is snel en kan heel ver springen. “Een rode kangoeroe schrikt snel en kan wild worden. In een dergelijk geval kan het hart- of nierbeschadiging oplopen. We moeten hem binnen twee tot drie dagen vinden, anders kan hij doodgaan”, zei de dierenarts.

Uit onderzoek naar de ontsnapping bleek dat de twee jaar oude kangoeroe, een van de 23 van dergelijke buideldieren in de dierentuin, uit een kooi in de Australische dierenzone was geslopen, toen een medewerker tijdens de ochtendvoedertijd binnenkwam.

Ambtenaren slaagden er niet in het dier te vangen, dat uit de dierentuin ontsnapte en in richting van het dorp Ban Huay Kaew en Doi Suthep weg hipte. 

Ongeveer twintig functionarissen van het nationale park en de dierentuin van Chiang Mai werden ingezet om ernaar te zoeken. Ze hebben de voetafdruk gevonden, maar hebben hem nog steeds niet gelokaliseerd. Ze vrezen ook dat het dier kan worden aangevallen door honden in de gemeenschap.

De ontsnapping kwam aan het licht nadat automobilisten het dier over de weg zagen springen en het filmden. De beelden gingen viraal.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: thairath.co.th

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!