Premier van Singapore bedankt Thailand voor de noodhulp bij  het incident met Singapore airlines

THAILAND:-De premier van Singapore, Mr. Lawrence wong nas, heeft zijn dank uitgesproken voor de hulp en steun aan passagiers en bemanningsleden van de vlucht van Singapore Airlines dat vorige week een noodlanding maakte op de luchthaven Suvarnabhumi.

Premier Srettha Thavisin zei op zijn X-account dat de heer Wong hem vanmorgen gebeld had om de regering en alle andere betrokkenen bij de noodhulp te bedanken.

Vlucht SQ321 van Singapore Airlines van Londen naar Singapore maakte afgelopen woensdag een noodlanding op Suvarnabhumi na ernstige luchtturbulentie toen het over Thailand vloog.

In een update van gisteren zei de luchtvaartmaatschappij dat 50 mensen die op 21 mei op de vlucht Londen-Singapore zaten, nog steeds in Bangkok waren, inclusief degenen die medische behandeling kregen. 

Alle bemanningsleden van vlucht SQ321 zijn inmiddels teruggekeerd naar Singapore. De Thaise autoriteiten zeiden dat de meeste verwondingen betrekking hadden op het hoofd of de wervelkolom, en dat meer dan een dozijn mensen geopereerd moesten worden.

Singapore Airlines heeft had al strengere cabinebeperkingen ingevoerd tijdens turbulentie, maar was er niet in geslaagd passagiers te dwingen de hele vlucht veiligheidsgordels te dragen.

De luchtvaartmaatschappij zegt volledige medewerking te verlenen aan de autoriteiten die het incident onderzoeken

Hoewel gewonden of sterfgevallen als gevolg van turbulentie naar verluidt zeldzaam zijn, ondervond een vlucht van Qatar Airways boven Turkije op zondag ook extreme turbulentie voordat het vliegtuig zoals gepland in Dublin landde. Twaalf mensen aan boord raakten daarbij gewond.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: X

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!