Het Tarutao Marine Park in Zuid-Thailand sluit voor vier maanden

SATUN:- Het Tarutao Nationaal Marine Park in de zuidelijke provincie Satun is vanaf vandaag 16 mei 2024 gesloten voor toeristen. Deze jaarlijkse maatregel dient zowel de veiligheid van toeristen tijdens het vier maanden durende moessonseizoen als het herstel van het maritieme leven. Op 30 september 2024 gaat het gehele park weer open voor bezoekers.

Koh Lipe, de belangrijkste attractie van het park, blijft echter open tijdens de moesson, wat veel reizigers zeker zal plezieren.

De belangrijkste accommodaties en campings van het park in Phante Malaka Bay en Mo Lae Bay op Koh Tarutao en Koh Adang blijven tot 30 september gesloten, zo vertelde de parkdirecteur Khun Mongkhol Daengkan.

Gedurende de periode van 1 juni tot en met 31 juli 2024 zijn de eilanden Koh Lek, Koh Bitsi, Koh Talang en de noord- en oostkant van Koh Adang niet toegankelijk voor toeristen.

Van 1 augustus tot 30 september 2024 zijn de eilanden Koh Yang, duiklocatie Jabang, Koh Rawi, Koh Dong, Koh Hin Son, Koh Ro-Kloy, de westkant van Koh Adang, Koh Sawang en Koh Phai gesloten.

Het hoofdkantoor van het park blijft gedurende de sluitingsperiode geopend, zo voegde Mongkhol eraan toe.

Het Tarutao National Marine Park bestaat uit 51 eilanden voor de zuidelijke provincie Satun in de Andaman Zee. Het park heeft een oppervlakte van 1.490 vierkante kilometer, waarvan 230 vierkante kilometer eilanden zijn. De bekendste eilanden zijn Koh Tarutao en Koh Lipe. Koh Tarutao was de locatie in 2002.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!