🎥 | Tragisch verjaardagsfeestje in de Isaan: driejarig meisje komt om door een vallende boom 

ISAAN:- Een zware onweersbui in de centrale provincie Uthai Thani resulteerde in een tragisch incident waarbij een vallende boom op haar verjaardag het leven eiste van een driejarig meisje.

Reddingswerkers en medische hulpverleners haastten zich naar een huis in het Thap Than-district van Uthai Thani nadat ze waren gewaarschuwd voor de omgevallen boom. Een 62-jarige Thaise vrouw, Khun Datethong, vertelde de agenten dat haar driejarige kleindochter, Chompoo, vastzat onder de omgevallen boom en de structuur van het huis beschadigde.

Agenten slaagden erin het lichaam van Chompoo terug te halen, maar konden haar leven niet redden. Ze werd ter plaatse dood verklaard nadat ze een gebroken nek en lichte verwondingen aan haar rug had opgelopen.

Khun Datethong vertelde het incident aan PPTV HD en zei dat zij en Chompoo samen aan het eten waren toen de boom viel. Ze merkte de hevige regen en wind op, maar had niet verwacht dat de 50 jaar oude boom zou instorten.

Khun Datethong vertelde dat het incident op de verjaardag van Chompoo zich voorgedaan had. Ze had de geliefde gebraden kip van haar kleindochter en een verjaardagstaart minutieus klaargemaakt en keek reikhalzend uit naar de terugkeer van haar man van zijn werk om het samen te vieren. Tragisch genoeg heeft dat moment nooit plaatsgevonden.

Met pijn in het hart uitte Datethong haar vurige verlangen om haar eigen leven te ruilen voor dat van Chompoo. Ze vond het onbegrijpelijk dat de verjaardag van haar kleindochter de laatste dag van haar leven markeerde.

Chompoo’s 35-jarige moeder Jintana, die in de provincie Chonburi werkt, haastte zich naar huis toen ze hoorde van het dodelijke ongeval. Ze vertelde Channel 7 dat ze geschokt was door de dood van Chompoo en overweldigd door de plotselinge tragedie.

De begrafenisceremonie van Chompoo werd gehouden in een tempel in de gemeenschap. Haar crematie zal morgen, 16 mei, plaatsvinden.

PPTV HD meldde dat de zware storm meer dan tien woningen in het gebied beschadigde, waardoor meer dan honderd gezinnen zonder dak kwamen te zitten en er meerdere bomen op de wegen vielen. Autoriteiten en lokale vrijwilligers proberen de schade in kaart te brengen en steun te bieden aan de getroffen families.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: PPTV HD

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!