Thailand gaat strengere voorschriften invoeren voor het openen van een bankrekening

BANGKOK:- Thailand zal strengere regels gaan handhaven voor het openen van nieuwe bankrekeningen, nadat het sinds november meer dan 300.000 maffiarekeningen heeft gesloten. Het initiatief gelanceerd door het Online Fraudebestrijdingscentrum (AOC 1441) in samenwerking met de Bank of Thailand, het Anti-witwaskantoor (AMLO) en de Commissie voor effecten en uitwisseling, heeft tot doel misbruik van bankdiensten voor frauduleuze activiteiten te bestrijden.

De minister van Digitale Economie en Samenleving, Khun Prasert Jantararuangtong, zei dat deze regelgeving, die op 1 juni moet worden geïmplementeerd, van alle banken zal geeist worden dat zij de klantonderzoek aanpak strikt zullen toepassen, wat een grondige doorlichting vereist van potentiële rekeninghouders en de doeleinden waarvoor zij van plan zijn deze te gebruiken. gebruik maken van hun rekeningen.

De directeur van het AMLO-majoor-generaal Eakkarak Limsunggas, gaf inzicht in de omvang van het probleem en schatte dat het totale aantal muilezelaccounts momenteel wel een miljoen zou kunnen bedragen. Deze accounts zijn vaak gekoppeld aan invloedrijke figuren uit de gemeenschap die kwetsbare mensen dwingen of betalen om hun identiteit te gebruiken om accounts te openen die betrokken zijn bij fraude. De politie heeft ook gevallen ontdekt waarin meer dan vijftig bankrekeningen op naam van één persoon stonden.

De betrokkenheid van Microsoft bij de strijd tegen onlinefraude werd bevestigd op een recente conferentie in Bangkok. De voorzitter en CEO van het bedrijf, Satya Nadella, beloofde Thailand te ondersteunen met AI-technologie. Tijdens het evenement kondigde Microsoft ook de oprichting aan van zijn eerste datacenter in Thailand. 

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!