UPDATE | Gemeente Bangkok geeft opdracht tot inspectie van mangaten nadat een 50-jarige man dodelijk ten val was gekomen

BANGKOK:- Een ondergronds elektriciteitskabelproject aan de Lat Phrao-weg in Bangkok is stopgezet nadat een 50-jarige man vrijdagochtend in een gat van 15 meter diep viel. Alle gaten die voor het project zijn gegraven, zullen binnen drie dagen worden gedicht, zo liet een nieuwsbron van de gemeente Bangkok weten.

Het incident vond plaats nabij de monding van Lat Phrao Soi 49 in de wijk Wang Thonglang in Bangkok. Men zag het slachtoffer de weg oversteken toen hij in het gat viel, dat alleen bedekt was door een oud houten luik.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/dodelijk-ongeval-in-bangkok-man-valt-in-een-metersdiep-gat/

De afdeling openbare werken van de gemeente Bangkok, afgekort het BMA, gaf de stedelijke elektriciteit autoriteiten,, afgekort het MEA , zijnde de exploitant van het ondergrondse stroomkabelproject, de opdracht om de werkzaamheden onmiddellijk na het dodelijke ongeval stop te zetten.

Het project omvat de aanleg van ondergrondse stroomkabels langs de gele lijn-monorailroute van het traject Lat Phrao – Samrong. De BMA-autoriteit heeft opdracht gegeven tot inspectie van alle putten in het kader van het project om er zeker van te zijn dat ze binnen drie dagen goed zijn afgedekt met geschikt materiaal volgens de veiligheidsnormen.

De BMA vroeg de MEA ook om contact op te nemen met de familie van de slachtoffers en een passende compensatie te bieden.

De stad waarschuwde dat als de MEA er niet in slaagt het bevel uit te voeren, zij de goedkeuring voor de volgende bouwprojecten van de MEA in het grootstedelijk gebied van Bangkok zou opschorten.

De directeur van de MEA, Khun Thitiwut Ngernkhlai zijn condoleances aan de familie van de overledene inmiddels betuigd en aanvaardde de verantwoordelijkheid dat het ongeval was veroorzaakt door nalatigheid van de kant van zijn maatschappij.

Hij onthulde dat het mangat vroeger bedekt was met een metalen deksel, maar dat het onlangs werd gestolen, wat de arbeiders ertoe aanzette er als tijdelijke oplossing een houten plaat op te plaatsen.

Thitiwut zei dat het gat nu bedekt was met betonnen klappen, en dat de MEA juridische stappen zou ondernemen tegen degenen die het mangatdeksel hadden gestolen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Eén gedachte over “UPDATE | Gemeente Bangkok geeft opdracht tot inspectie van mangaten nadat een 50-jarige man dodelijk ten val was gekomen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!