Longtail boot met 14 passagiers aan boord slaat in Zuid-Thailand om waarbij 1 persoon komt te verdrinken 

TRANG:- Gisteren in de namiddag kwam het bericht dat een longtail boot met 14 passagiers op twee kilometer afstand van de haven in de Trang zee was gekapseisd,  met één slachtoffer tot gevolg.

Volgens een bericht in de lokale Trang-media had de langstaartboot 14 personen aan boord, waaronder 11 Thaise toeristen en drie bemanningsleden. Er werd gemeld dat iedereen een reddingsvest droeg en in zee dreef, wachtend op de redding.

Gelukkig was een tourspeedboot getuige van het ongeval en heeft naar verluidt de slachtoffers uit de zee gered en ze naar de dichtstbijzijnde haven vervoerd. De medische teams van Sikao en relevante instanties hebben hen met spoed overgebracht naar het Sikao-ziekenhuis voor onmiddellijke medische behandeling.

Een van de Thaise toeristen, die publiekelijk alleen werd geïdentificeerd als de 68-jarige khun Atchara, zij werd later echter door artsen overleden verklaard, omdat ze naar verluidt bewusteloos was gevallen tijdens de redding en zeewater in haar longen had gekregen. Vijf andere slachtoffers zeewater ingeslikt hebben en zijn veilig behandeld.

Na het ongeval waren forensische agenten van Trang en de regionale havenmeester van Trang van plan de langstaartboot te inspecteren en de betrokken personen op te roepen voor een grondig ondervraging.

Uit een voorlopig onderzoek bleek dat de langstaartboot over een geldige wettelijke vergunning en verzekering beschikte, dit geheel volgens de overheidsvoorschriften.

De kapitein en twee andere bemanningsleden zouden echter waarschijnlijk nog steeds te maken kunnen krijgen met gerechtelijke stappen, aangezien het incident als een strafbaar feit werd beschouwd omdat de boot ondanks de de waarschuwing om bij slechte weersomstandigheden niet uit te varen.

Volgens Khun Songklod Sawangwong, gouverneur van de provincie Trang, zou de oorzaak van het ongeval aanvankelijk kunnen zijn veroorzaakt door slecht weer, aangezien dr Thaise meteorologische dienst had eerder gewaarschuwd voor zomerstormen in heel Thailand.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!