De regen in Chiang Mai was bij lange na niet genoeg om de branden te temperen 

CHIANG MAI:- De noordelijke provincie had gisteren te kampen met meer dan 200 brandhaarden waarvan de meeste zich in de bossen ontstonden. In de provincie Chiang Rai was het erger gesteld.

Volgens het plaatselijke commandocentrum voor brand- en vervuiling’s controle was de regen niet voldoende om branden te doven. Ondanks berichten over een afname van de brandactiviteiten in de provincie blijft de situatie kritiek.

De zes meetstations voor de luchtkwaliteit in de provincie, waaronder drie in het Mueang- district en één in Chiang Dao, Hot en Mae Chaem, registeren nog steeds alarmerende niveaus.

Uit de metingen blijkt dat de PM2,5-niveaus variëren tussen 53,3 en 102,7 microgram per kubieke meter (µg/m³), ruim boven de veilige grens van 37,5 µg/m³ voor blootstelling gedurende 24 uur.

Als gevolg van deze waarden staat Chiang Mai nog steeds op de vierde plaats op de wereldlijst van meest vervuilde steden. Bovendien bleek uit een analyse van de gegevens van de website dat Chiang Mai in april vrijwel consistent tot de steden met de slechtste luchtkwaliteit behoorde.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Chiang Mai News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!