Door de droogte in de Isaan moeten bewoners diep in de buidel tasten om aan drinkwater te komen 

BURIRAM:- De bewoners van drie dorpen in het Mueang-district van de provincie Buriram in de noordoostelijke regio van Thailand worden geconfronteerd met een ernstige watercrisis. Een aanhoudende droogte heeft ongeveer 300 huishoudens gedwongen water te kopen, omdat de grondwaterbronnen waar ze normaal gesproken afhankelijk van zijn, compleet zijn opgedroogd.

De getroffen gebieden, de oude en nieuwe wijken Ban Nong Makhuea en Ban Nong Hua Ling, zijn niet aangesloten op het lokale waternetwerk, ondanks dat ze dicht bij het Huai Jorakhe Mak-reservoir liggen. 

Dit reservoir levert normaal gesproken water aan het Mueang-district. Dorpsbewoners zijn traditioneel afhankelijk van het sparen van water tijdens het regenseizoen en gebruiken dit om water uit lokale bronnen aan te vullen.

Somyin Lubram, een vrijwillige gezondheidswerker uit Ban Nong Hua Ling, rapporteert: dat ze verschillende keren probeerde de lokale autoriteiten ervan te overtuigen waterleidingen naar haar buurt te verplaatsen. 

“De leidingen zijn vier jaar geleden gedeeltelijk aangelegd, maar het project kwam stil te liggen”, zo legt Lubram uit. Bewoners doen nu een beroep op de overheid om de werkzaamheden af ​​te ronden.

Krittana Urairam, het dorpshoofd van Ban Nong Hua Ling, zegt dat de administratieve organisatie van Tambon Sakaeprong onlangs budgetfondsen heeft goedgekeurd voor de voltooiing van het waterpijpleidingproject. Er bestaat uitzicht op hervatting van de bouwwerkzaamheden.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Tags:

2 gedachten aan “Door de droogte in de Isaan moeten bewoners diep in de buidel tasten om aan drinkwater te komen ”

  1. Niet te geloven dat er in 2024 in een “ontwikkeld ” land nog steeds dorpen zijn die niet zijn aangesloten op de gemeentelijke waterleiding

  2. Ik woon in de provincie Roi et en mijn dorp en de dorpen in de omgeving hebben ook geen aansluiting op het gemeentelijke Waternet. Ik heb mijn eigen bron en dat gaat prima. Ben van niemand afhankelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!