Politie inval bij een feestvilla in Pattaya brengt rust bij de buurtbewoners

PATTAYA:- De rust is hersteld in Pattaya nadat de autoriteiten gistermiddag een luidruchtige, naar verluidt illegale zwembadvilla hebben overvallen. De actie kwam naar aanleiding van klachten van bewoners die zich stoorde aan de luide muziek en feestgeluiden die uit de villa kwamen.

Khun Pornchai Sang-iad, de plv. districtsmanager van Banglamung kreeg de opdracht om de inval op de vermoedelijke villa aan Soi Thappraya 15, in het Tambon Nongprue te leiden.

Het opreden begon om 15.06 uur nadat er talloze klachten waren ontvangen van gestoorde bewoners in het gebied.

Om het verrassingselement in stand te houden, deed plv. districtsmanager Pornchai zich voor als toerist en benaderde hij de naamloze villa om accommodatie voor 10 personen te boeken voor een prijs van 4.999 baht per nacht.

Toen hij aankwam, overhandigde hij de huishoudster het bedrag in gemarkeerde bankbiljetten. Nadat hij het geld had aangenomen, onthulde Pornchai zijn ware identiteit en bracht hij de huishoudster op de hoogte van de overtreding.

De zichtbaar verbaasde huishoudster werd vervolgens met het gemarkeerde geld naar het districtskantoor van Banglamung begeleid. De verdachte wordt beschuldigd van het overtreden van artikel 15 van de Hotelswet B.E. 2547, waardoor het illegaal is om een ​​hotel zonder vergunning te exploiteren.

De straf voor deze overtreding kan bestaan ​​uit een gevangenisstraf van maximaal één jaar, een boete van maximaal 20.000 baht, of beide. Er kan ook een extra boete van maximaal 10.000 baht per dag worden opgelegd voor elke dag dat de overtreding voortduurt, zo meldde Pattaya News.

De zoektocht naar de ware eigenaar van de villa gaat door terwijl de autoriteiten van plan zijn verdere juridische stappen te ondernemen.

Dit incident benadrukt de inzet van de autoriteiten om de openbare orde te handhaven en te luisteren naar de klachten van bewoners.

Hun snelle handelen bracht niet alleen de rust in de buurt terug, maar gaf ook een duidelijk signaal af over de gevolgen van het runnen van een bedrijf zonder de benodigde wettelijke vergunningen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!