De politie arresteert twee verdachten in een callcenterplan ter waarde van 70 miljard baht

CHACHOENGSAO:- De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met een callcenterplan waarbij een geschatte oplage van 70 miljard baht betrokken is.

Na een incident in november 2023 arresteerden agenten van de Afdeling Criminaliteitsbestrijding Technologie, het TCSD, een groep mensen die een callcenterbedrijf exploiteerden. De daders hadden een frauduleuze website opgezet die een afspiegeling was van het Centraal Recherchebureau (CIB) om nietsvermoedende slachtoffers in de val te lokken.

Daaropvolgend onderzoek leidde tot de identificatie van vijf extra verdachten, die elk een verschillende rol speelden binnen de operatie. Door middel van gerichte invallen heeft de politie de heer Chen, een Chinese staatsburger die in Bangkok woonde, en Anan, een Thaise persoon in de provincie Chachoengsao, aangehouden. Deze mensen waren verantwoordelijk voor het beheer van de digitale portemonnees die bij de illegale activiteiten werden gebruikt.

Bovendien bleken de heer Chen en Anan betrokken te zijn bij de omzetting van digitale valuta in contant geld (Thaise baht en Chinese yuan), waardoor de bestedingsinspanningen van hun callcentergroep werden vergemakkelijkt.

Tegelijkertijd namen de autoriteiten contante activa ter waarde van in totaal 11 miljoen baht in beslag, evenals andere activa ter waarde van meer dan 42 miljoen baht.

Het criminele syndicaat opereerde voornamelijk vanuit Cambodja, waarbij de gezamenlijke bezittingen in hun portemonnee meer dan 70 miljard baht bedroegen. Bovendien bleek uit onderzoek dat de digitale portemonnees van deze groep correleerden met daders die door meer dan dertig slachtoffers waren gemeld.

Bovendien bleek uit onderzoek van het visum van de heer Chen dat het om een ​​Elite Card-pakket ging dat vijf jaar geldig was. Het lijkt erop dat de verdachte dit visum heeft verkregen om zijn activiteiten te camoufleren en criminele activiteiten in Thailand uit te voeren.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!