De luchtkwaliteit van Chiang Mai is niet om over naar huis te schrijven 

CHIANG MAI:- De luchtkwaliteit in Chiang Mai is de afgelopen dagen blijven verslechteren doordat bosbranden zich over de provincie verspreidden, aldus de lokale autoriteiten. De provincie heeft de meeste hotspots in de noordelijke regio en behoort tot de steden met de slechtste luchtkwaliteit ter wereld. De binnenstad is de afgelopen maanden elke dag gehuld in zware smog.

Het provinciale commandocentrum voor brand- en vervuilingsbeheersing meldde gisterochtend 52 extra hotspots in Chiang Mai, naast de 166 hotspots die zondag door het Geoinformatics and Space Technology Agency (Gistda) werden ontdekt.

Dit gebeurde ondanks het feit dat het Chiang Mai Wildfire and Pollution Control Command Center een afname van de brandactiviteit in de provincie rapporteerde.

De zes meetstations voor de luchtkwaliteit in de provincie – drie in het Muang-district en één in de districten Chiang Dao, Hot en Mae Chaem – rapporteerden ongezonde niveaus van ultrafijnstof (PM2,5) in de lucht, met niveaus van 53,3 microgram per kubieke meter ( μg/​m³) tot 102,7 μg/​m³. Elk PM2,5-niveau dat boven de veilige 24-uursblootstellingslimiet van 37,5 μg/​m³ ligt, wordt als ongezond beschouwd.

Volgens de gegevens van de website stond Chiang Mai tussen 1 en 29 april dit jaar regelmatig op de lijst van ‘s werelds meest vervuilde steden.

Gouverneur Nirat Phongsittithawon van Chiang Mai zei gisteren dat de autoriteiten hun best doen om de bosbranden in de regio onder controle te houden. Hij riep alle relevante autoriteiten op om maatregelen te nemen ter bestrijding van fijnstofvervuiling, die schadelijk is voor de gezondheid en schadelijk is voor de lokale toeristenindustrie.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thainews

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!