Thailand versterkt de grensbescherming in het noordelijk gelegen Mae Sot

MAE SOT:- Premier Srettha Thavisin heeft in een officiële verklaring benadrukt dat hij zich inzet voor de veiligheid van Thaise burgers te midden van de toenemende militaire spanningen aan de grens tussen Thailand en Myanmar.

Duizenden mensen zijn in afgelopen weekend naar Thailand gevlucht na hevige gevechten bij de tweede Vriendschapsbrug in Myawaddy, die direct tegenover de Thaise wijk Mae Sot ligt.

De conflicten escaleerden vlak voor het weekend toen oppositietroepen probeerden de controle over Myawaddy over te nemen, hebben geleid tot een nieuwe golf van onveiligheid in de regio. 

Het leger van Myanmar, dat zich met meer dan 200 soldaten aan de rivier de Moei heeft gepositioneerd, wordt geconfronteerd met aanvallen van drones van de oppositie die explosieven laten vallen. Het aanhoudende geweld heeft Thailand ertoe aangezet om in de getroffen districten noodhulpcentra op te zetten om de bescherming van ontheemde burgers te garanderen.

Een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde via woordvoerder Nikorndej Balankura dat de Thaise veiligheidstroepen langs de grens verhoogde alertheid hebben om elke schending van de Thaise soevereiniteit te voorkomen. 

Het ministerie coördineert veiligheidsmaatregelen en humanitaire hulp om steun te verlenen aan de getroffen mensen en de vrede op lange termijn in de regio te herstellen.

Premier Srettha benadrukte de vastberadenheid van zijn regering om elke bedreiging voor de territoriale integriteit van Thailand aan te pakken. Hij riep ook op tot zorgvuldig toezicht op de situatie, vooral in de gebieden nabij de Tweede Vriendschapsbrug. Ruim 1.200 mensen zijn al naar Thailand verhuisd om aan de gevechten te ontsnappen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Wochenbliltz.com

Tags:

Eén gedachte over “Thailand versterkt de grensbescherming in het noordelijk gelegen Mae Sot”

  1. Ik hoop dat de vluchtelingen uit Myanmar, wat ik nog steeds een vreemde naam vind,
    een beetje humaan worden opgevangen.
    Thailand kan deze mensen waarschijnlijk in de toekomst nodig hebben .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!