🎥 | Grensoverschrijdende reddingsoperatie succesvol verlopen, twee beertje gered 

UTHAI THANI:- Tijdens een uitgebreide reddingsoperatie werden twee jonge buffel-beertjes uit de handen van smokkelaars gered. De dieren werden veilig vervoerd naar het fokcentrum Huai Kha Khaeng, gelegen in het hart van het UNESCO- werelderfgoed. Deze actie benadrukt de voortdurende inspanningen om bedreigde diersoorten in het Huai Kha Khaeng-Thung Yai Naresuan wildreservaat te beschermen.

Ambtenaren hebben twee buffel-beren naar het Huai Kha Khaeng Wildlife Breeding Centre gebracht nadat ze in beslag waren genomen bij smokkelactiviteiten op de Moei-rivier in de provincie Tak. Eergisteren onthulde Khun Angsana Mongtrab, hoofd van het Huai Kha Khaeng Wildlife Research Station in de provincie Uthai Thani, dat een team van dierenartsen van de afdeling Wildlife Conservation, Nature Reserve Management Office No. 14 (Tak), twee mannelijke buffel-beren werden op de leeftijd van ongeveer 4-5 maanden voor zorg overgedragen aan de afdeling.

De in beslag genomen buffel-beren werden door officieren van het Mae Sot Wildlife Checkpoint in samenwerking met militair personeel van de Rajamangala Special Forces Unit, nabij een natuurlijke doorgang aan de rivier de Moei in de provincie Tak gered.

Voorafgaand aan de reis naar het wildreservaat werden de gezondheidstoestanden van de twee buffelkalveren gecontroleerd. Ze werden symbolisch “Army” en “Moei” genoemd ter nagedachtenis aan degenen die hen hielpen redden en de plaats waar ze werden gevonden.

Het Huai Kha Khaeng wildreservaat speelt een cruciale rol bij de bescherming en rehabilitatie van in beslag genomen en gewonde wilde dieren. Door het bieden van een veilige omgeving en gespecialiseerde zorg draagt ​​het station bij aan het voortbestaan ​​van bedreigde diersoorten. Dit geval van de twee buffelkalveren onderstreept het belang van grensoverschrijdende samenwerking in de strijd tegen stroperij en de illegale dierenhandel

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thai PBS world

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!