Engeland en Thailand hebben een overeenkomst ondertekent dat voor Thais een visumvrije toegang tot het Verenigd Koninkrijk mogelijk maakt

BANGKOK:- Een van de doelstellingen van de strategische partnerschapsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en Thailand is door de Britse minister van Buitenlandse Zaken Lord Cameron ondertekend, zodat Thaise paspoorthouders visumvrije toegang tot het Verenigd Koninkrijk voor korte toeristische of zakelijke verblijven wordt verleend.

Thailand tekende woensdag een overeenkomst met Groot-Brittannië, waardoor het westerse land een strategische partner wordt. De overeenkomst werd ondertekend tijdens een kort bezoek van de nieuw benoemde Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Cameron.

Een belangrijk resultaat van deze overeenkomst is dat actieve discussies zich nu zullen concentreren op het bieden van visumvrije toegang aan Thaise paspoorthouders in Groot-Brittannië. Het aantal Thais dat in Groot-Brittannië woont en het aantal Britten dat in Thailand woont, neemt toe. Tegelijkertijd komt het akkoord in een tijd van toenemende geopolitieke spanningen in de Indo-Pacifische regio. Onderdeel van de overeenkomst van deze week was een nauwere samenwerking op veiligheidsgebied tussen de twee koninkrijken.

In een belangrijke diplomatieke stap hebben Thailand en Groot-Brittannië hun bilaterale relatie omgevormd tot een strategisch partnerschap. Dit is beschreven als een routekaart voor nauwere betrekkingen tussen de twee landen.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: aseannow.com

Tags:

Eén gedachte over “Engeland en Thailand hebben een overeenkomst ondertekent dat voor Thais een visumvrije toegang tot het Verenigd Koninkrijk mogelijk maakt”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!